Gazeta de Prahova

Cum să-ți deschizi o afacere cu preparate tradiționale din carne?

Fără categorie

Redactia

O afacere cu preparate din carne este o idee foarte bună mai ales că există oameni care preferă să plătească niște bani pentru a cumpăra un produs natural, tradițional. Când spunem produs natural ne referim la carnea de porc fără aditivi alimentari. Oamenii își doresc să mănânce produse BIO și să evite pe cât posibil alimentele cu E-uri și aditivi. Ei sunt dispuși să cumpere produse mai scumpe doar cu condiția ca acestea să fie cu adevărat de calitate, benefice organismului.

Pentru a-ți deschide o afacere non-agricolă poți face un împrumut în bancă, poți obține o finanțare europeană avantajoasă, nerambursabilă și îți poți completa necesarul de bani (pentru alte cheltuieli care apar pe parcurs) aplicând de exemplu la un site Monily credite nebancare pentru a obține rapid un credit online. Ideea este că trebuie să ai suficienți bani deoarece nu poți începe niciodată o afacere particulară cu buzunarul gol.

Nu este ușor să devii antreprenor mai ales dacă ești o persoană care nu are capacitatea de a-și asuma riscuri destul de ridicate, sau care este oprită de teama incertitudinii. Cu siguranță vor exista temeri mereu, însă acestea trebuie să fie depășite cu mult curaj. Nu este atât de greu să deschizi o afacere dacă știi care sunt pașii de urmat.

Pentru a reuși trebuie multă muncă, ambiție, schimbarea atitudinii, a viziunii și așa mai departe. Deși este posibil să apară multe probleme și dificultăți, cu muncă și răbdare acestea pot fi depășite, mai ales că o astfel de afacere este interesantă și un mod plăcut de dezvoltare. Pe parcurs se pot face și greșeli, astfel se poate întâmpla ca uneori să pierzi însă poți și învăța din greșeli, poți câștiga experiență și înțelege cu adevărat cum trebuie să funcționeze lucrurile pas cu pas pentru a reuși.

Pentru a deschide o afacere cu preparate tradiționale din carne de porc ai nevoie de cel puțin o persoană care să aibă experiență în domeniul alimentației publice, al realizării preparatelor din carne sau care să fie de profesie bucătar. Este foarte important să știe rețete foarte bune de realizare a preparatelor tradiționale din carne de porc și alte sortimente din carne, iar produsele să fie 100% naturale, de calitate, fără adaosuri chimice, coloranți, E-uri, aditivi și conservanți.

Chiar și condimentele trebuie să fie de calitate, naturale, să nu conțină alte adaosuri sau arome care nu au nicio legătură cu planta respectivă și nici cu aroma ei proprie. Aici ne referim la piper, coriandru, enibahar, cimbru, boia și altele.

Pentru afacere trebuie închiriat un spațiu adecvat, în care să se prelucreze carnea, unde să se respecte un flux de producție, să existe anumite dotări în conformitate cu toate standardele de calitate care se cer în prezent, să se respecte condițiile corecte de igienă. Pentru deschiderea afacerii este obligatoriu să ai toate autorizațiile necesare impuse de lege, iar producția să fie realizată și organizată în conformitate cu normele europene.

Dacă nu ești la curent cu ultimele cerințe legislative poți apela la o firmă specializată care să-ți ofere consiliere în acest domeniu. De asemenea poți apela și la o echipă de marketing pentru a primi informații în diferite probleme care se referă de exemplu la etichetarea corectă a produselor, ambalarea lor, etc. Foarte important este să ții cont și de investiția pe care o faci în publicitate.

În țara noastră, tinerii își doresc să facă ceva în viață, să urmeze modele de afaceri tangibile și chiar sunt interesați de programe pentru dezvoltarea unor aptitudini antreprenoriale. Ei vor să afle informații utile despre tot ceea ce înseamnă antreprenoriat pentru a-și putea pune în aplicare apoi o afacere. În ceea ce privește obținerea banilor ei știu deja că pot face un credit bancar când este vorba despre o sumă mai mare, sau pot face un credit online dacă vor o sumă mai mică, pentru a-și acoperi doar o parte din cheltuieli.

Citeste mai departe

Imagini de la recuperarea cu suport aero realizata astazi pe Valea Albă, de catre salvamontistii prahoveni si elicopterul pus la dispozitie de catre Inspectoratul General pentru Aviatie si Departamentul pentru Situatii de Urgenta.Din pacate, astazi a fost situatia in care cel mai negru gand al salvamontistilor cand merg sa recupereze un decedat, devine realitate , cel in care trupul gasit sa nu fie al persoanei cautate, ci al unei alte persoane neanutate ca disparuta, cum s-a intamplat si acum, ca in multe alte situatii. Actele gasite asupra victimei ne confirma ca aceasta nu este persoana anuntata ca disparuta acum 2 saptamani, fiind vorba de o persoana cu un al nume, domiciliata in Giurgiu. Continua cautarile, continua consumul de resurse umane si materiale, continua expunerea la risc, dar , noi nu putem spune "NU", noi nu putem spune "NU se poate" !

Publicată de Salvamont Romania - Dispeceratul National Salvamont pe Duminică, 17 martie 2019
Fără categorie
Statistici T5
Inline
Inline