Cum să vă spălați hainele de antrenament

Daniel Dimache -

Cum să vă spălați hainele de antrenament

 

Există câțiva factori de luat în considerare atunci când vine vorba de spălarea îmbrăcămintei dvs. active, așa că vă împărtășim sfaturile noastre de top pentru a vă păstra hainele de antrenament mirosind proaspete și curate.

 

Indiferent dacă spălați sutiene sport sau pantaloni de trening bărbați, avem inclusiv câteva trucuri pentru a vă păstra hainele proaspete atunci când nu vă puteți spăla echipamentul de antrenament în aceeași zi – deci nu aveți nicio scuză pentru a sări peste următorul antrenament.

9 sfaturi pentru a scoate mirosul de transpirație din hainele de antrenament

Îmbrăcămintea de antrenament trebuie tratată diferit față de restul rufelor, datorită modului în care o folosiți și a țesăturii elastice sau care elimină transpirația din care este confecționat echipamentul.

Schimbați-vă imediat după antrenament

După ce ați terminat antrenamentul și vă răcoriți, schimbați-vă în haine proaspete, mai degrabă decât să rămâneți în echipamentul dvs. de antrenament transpirat. Țesăturile care absorb transpirația sunt excelente pentru a îndepărta transpirația de pe piele în timpul unui antrenament, dar schimbarea echipamentului dvs. după ce ați terminat vă va ajuta să păstrați țesătura în stare bună.

 

Dacă ați făcut un antrenament de recuperare și nu ați transpira atât de mult, este posibil să puteți purta același echipament de câteva ori înainte de spălare, dar ar trebui să permiteți îmbrăcămintei să se usuce complet la aer între utilizări.

Lăsați îmbrăcămintea de antrenament uzată să se aerisească după utilizare

Dacă nu intenționați să spălați rufele în aceeași zi sau ați fost la sală de dimineață, încercați să nu vă lăsați echipamentul de antrenament în geanta de sală sau coșul de spălat.

 

Acolo unde este posibil, lăsați îmbrăcămintea de antrenament să aerisească înainte de a o arunca în coșul de spălat. Acest lucru va ajuta la reducerea acumulării de bacterii cauzatoare de miros.

 

Dacă nu le puteți aerisi sau nu le puteți spăla imediat, puteți încerca să le puneți într-o pungă de plastic cu fermoar în congelator, deoarece frigul distruge bacteriile. Va trebui totuși să vă spălați echipamentul de antrenament, dar acest lucru va preveni formarea mirosului pe termen scurt.

Nu utilizați prea mult detergent

Utilizarea prea multor detergenți de spălare sau a produselor precum balsamul poate provoca acumularea de bacterii care produc miros.

 

Poate părea de bun simț că, dacă echipamentul de antrenament este mirositor, mai mult detergent va rezolva problema – dar opusul este adevărat. Dacă ați făcut acest lucru în trecut, nu vă faceți griji, îl puteți remedia cu oțet.

Îndepărtați mirosul cu oțet alb

Dacă descoperiți că echipamentul dvs. de antrenament miroase bine când îl scoateți de la spălat, dar după ce îl purtați pentru scurt timp începe să miroasă, iată cum să îl remediați.

 

Data viitoare când vă spălați hainele de antrenament, folosiți jumătate din cantitatea de detergent și adăugați o ceașcă de oțet alb la ciclul de clătire al spălării. Oțetul alb va elimina orice miros persistent prin descompunerea acumulării produselor.

Rezolvați acumularea deodorantului

Dacă tricourile sau sutienele sport au o acumulare de deodorant sub brațe, puteți îndepărta acest lucru înainte de spălare. Încercați să utilizați o periuță de dinți veche, moale, cu detergent sau săpun pentru a freca zona, pentru a slăbi acumularea.

Spălați hainele de antrenament pe dos

Unul dintre motivele pentru care mirosul hainelor de antrenament este atât de deranjat este că, atunci când faceți mișcare, bacteriile, celulele moarte ale pielii și transpirația vă freacă corpul și îmbrăcămintea. Acest lucru este perfect normal și face parte din antrenament.

 

Pentru a preveni apariția unui miros în echipamentul de antrenament, întoarceți hainele pe dos înainte de spălare, pentru a permite apei și detergentului să îndepărteze efectiv sursa mirosului în timpul ciclului de spălare.

Încercați să adăugați un agent de rufe (sau bicarbonat de sodiu)

Dacă hainele de antrenament sunt cu adevărat mirositoare, încercați un detergent specific pentru sport sau un agent de rufe pentru a ajuta la eliminarea mirosului. Dacă nu le aveți, puteți adăuga o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu la spălare.

 

Puteți înmuia hainele înainte de spălare folosind bicarbonat de sodiu și oțet, dar aveți grijă să nu le lăsați să se înmoaie prea mult timp și folosiți întotdeauna apă rece. Înmuierea timp de maximum 30 de minute va ajuta la eliminarea mirosului și la prevenirea scurgerii culorilor din material.

Nu folosiți balsam

Balsamurile nu sunt recomandate pentru hainele de antrenament, deoarece aceste produse pot deteriora fibrele elastice din material.

 

Dacă sunteți în căutarea unei modalități rapide de a scăpa de mirosul îmbrăcămintei de antrenament, încercați să adăugați suc de lămâie la ciclul de spălare. Sucul de citrice ajută la descompunerea uleiurilor din piele care pătrund în țesătură.

Utilizați un ciclu de spălare delicat și rece

Detergentul pentru rufe funcționează la fel de eficient în apa rece ca în apa fierbinte – astfel, puteți să protejați elasticitatea hainelor de antrenament folosind un ciclu de spălare rece. Unele mașini de spălat pot avea chiar și un program specific de îmbrăcăminte sport pe care îl puteți folosi.