Cum se circulă, în această seară, pe drumurile județene din Prahova

Daniel Dimache -

Cum se circulă, în această seară, pe drumurile județene din Prahova
La ora 17:00, în judeţul Prahova se circulă în condiţii de iarnă, pe toată rețeaua de drumuri judeţene. Se intervine permanent, pentru a se asigura un trafic în condiţii de siguranţă.
Reamintim participanților la trafic că DJ 713, drumul care face legătura din DN 71 Târgovişte-Sinaia cu zona Padina-Peştera, a fost închis circulaţiei rutiere din cauza zăpezii existente în zona montană.
 
Potrivit informaţiilor furnizate de firmele responsabile de curățarea drumurilor, la ora 17:00, pe teren, se aflau 21 de utilaje de deszăpezire, urmând ca în cursul nopții să se acționeze cu toate utilajele pentru menținerea drumurilor în stare de viabilitate. Au fost utilizate utilaje cu lama și materiale antiderapante pentru degajarea carosabilului și prevenirea poleiului.
 
Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare meteorologică de COD GALBEN până duminică, 29 ianuarie, ora 10:00. Fenomene vizate: ninsori moderate cantitativ și viscol.
Se recomandă evitarea deplasărilor pe timp de viscol și ninsoare, iar dacă este absolut necesar, să se informeze în prealabil dacă drumurile sunt blocate. Înainte de plecare, se recomandă verificarea funcționării sistemului de încălzire, a nivelului de combustibil și echiparea autovehiculului pentru condiții de iarnă (anvelope, lanțuri antiderapante, lopată, nisip).
 
 
Pentru informații sau sesizări legate de traficul în condiții de iarnă pe drumurile județene, cetățenii pot contacta Consiliul Județean Prahova la numărul de telefon: