Cum se circulă pe DN1

Mihai Ciobanu -

SITUAȚIA TRAFICULUI LA ORA 12:45 Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că începând cu ora 12:30, în județul Ilfov, traficul rutier a fost reluat în condiții normale pe DN1 București – Ploiești, la kilometrul 33+700 de metri, în zona Ciolpani.

Circulația s-a desfășurat îngreunat din cauza unui accident rutier în care au fost implicate două autovehicule.

Pe DN1 Brașov — București traficul rutier s-a intensificat, iar în zona Azuga autovehiculele circulă în coloană.

Pentru că se vor forma coloane de mașini și în celelalte stațiuni montane de pe Valea Prahovei, la Comarnic, dar și la intersecția cu DN73A Râșnov — Predeal, le recomandăm automobiliștilor care pornesc din Brașov către București să circule pe DN1A Săcele — Cheia — Ploiești, iar celor care pleacă din zona Bran-Moieciu să folosească următoarele rute:

— DN73 Brașov — Bran — Pitești, A1 Pitești — București;

— DN73 Brașov — Bran — Valea Mare-Pravăț, DN72A Valea Mare-Pravăț — Târgoviște, DN71 Târgoviște — Bâldana, DN7 Bâldana — București.

De asemenea, în orele următoare, numărul de autovehicule va crește semnificativ și pe alte drumuri naționale principale, în special pe DN2 Suceava — București și pe DN6 Alexandria — București.

Pe autostrada A1 este posibil ca înainte de lăsarea serii să se circule în coloană la intrarea în București dinspre Pitești.

Îi sfătuim pe conducătorii auto care încheie coloanele de mașini să pună în funcțiune luminile de avarie, pentru a-i atenționa pe cei ce se apropie din spate să frâneze din timp.