Cum se pregătesc pompierii prahoveni pentru Sărbătorile Pascale

Daniel Dimache -

Cum se pregătesc pompierii prahoveni pentru Sărbătorile Pascale

Pompierii vor fi la datorie în aceste zile, pregătiți să intervină pentru acordarea asistenței medicale de urgență, pentru stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții. În perioada următoare peste 169 de pompieri, cu aproximativ 73 de mijloace tehnice vor veghea, zilnic, la liniștea Sfintelor Sărbători Pascale, pentru asigurarea misiunilor specifice orientate spre siguranța cetățeanului, bunurilor și mediului.

În această săptămână inspectorii de prevenire au derulat, la nivel județean, 23 acţiuni de îndrumare şi control, în vederea depistării şi înlăturării stărilor de pericol şi a potenţialelor cauze de incendiu, la unitățile de cult, mănăstiri și ansambluri mănăstirești.
Pe timpul verificărilor au fost depistate 95 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor. Ca urmare a neregulilor constatate, personalul Inspecţiei de prevenire a aplicat un număr total de 95 de avertismente.
Totodată, inspectorii de prevenire au derulat instruiri pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu personalul responsabil din cadrul acestor categorii de obiective, fiind prezentate modalităţile practice de evacuare a utilizatorilor şi folosirea stingătoarelor de incendiu.

În această perioadă echipajele de pompieri militari ale celor 6 subunităţi de intervenţie au efectuat 10 misiuni de recunoaştere în teren, la unitățile de cult verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.

De asemenea, în noaptea de Înviere vor fi operaționalizate și 19 echipaje de intervenție la bisericile și mănăstirile unde este așteptat un număr mare de persoane.
Totodată, răspunsul la eventualele urgenţe medicale va fi asigurat prin intermediul celor 11 echipaje de pompieri SMURD disponibile zilnic, care vor asigura primul ajutor medical calificat, o ambulanţă de terapie intensivă mobilă şi 2 autospeciale pentru transport personal şi victime multiple.
În Noapte de Înviere, în căminul credincioșilor va arde lumina de Paște. Cu acest prilej, recomandăm cetățenilor să respecte câteva reguli simple pentru a nu deveni victime ale incendiilor. Este important ca lumânările sau candelele aprinse să fie așezate într-un suport incombustibil (exemplu: într-o farfurie cu puțină apă) și să nu fie amplasate în apropierea hainelor sau a altor textile. În nicio situație, nu lăsați lumânările sau candelele aprinse nesupravegheate și nu adormiţi cu lumânările aprinse.
Echipajele de intervenţie vor asigura misiunile specifice, în sistem integrat, alături de reprezentanţii celorlalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, precum şi cu cei din cadrul autorităţilor şi instituţiilor implicate în managementul tipurilor de risc, inclusiv în zonele în care vor fi organizate evenimente publice de amploare.
Ne dorim să vă bucurați de această sărbătoare importantă, fără evenimente care să vă pună viața în pericol!

(Fotografie cu caracter ilustrativ)