Cum va fi vremea zilele următoare

Redactia -

Cum va fi vremea zilele următoare

Prefectura Prahova a transmis prognoza meteorologică valabilă în perioada 21-24 martie:

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL 21.03.2018 ORA 08 – 22.03.2018 ORA 08
Vremea se va menține deosebit de rece. Cerul va avea înnorări și mai ales în cursul zilei vor fi precipitații, iar izolat cantitățile de apă pot atinge 10…15 l/mp. Acestea vor sub formă de ninsoare, iar îndeosebi în sudul regiunii și lapoviță sau ploaie cu depuneri de polei. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 și 4 grade, iar cele minime între -6 și 0 grade. În zonele joase, izolat vor fi condiții de ceață.
LA MUNTE
Vremea va fi predominant închisă și deosebit de rece. Cerul va fi mai mult noros, iar mai ales în cursul zilei va ninge moderat cantitativ (cantități de precipitații în jur de 10 l/mp). Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări pe creste. Regimul termic nu se va modifica semnificativ.

 

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL 22.03.2018 ORA 08 – 23.03.2018 ORA 08
Vremea va deosebit de rece și închisă. Aria precipitațiilor sub formă de nisoare va fi în extindere, începând cu partea sudică a regiunii, astfel îndeosebi spre seară și noaptea, cantitățile de apă vor fi local însemnate. Vântul se va intensifica treptat, urmănd să depășească la rafală, viteze de 50…55 km/h, viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 și 1 grad, iar cele minime între -6 și -3 grade. La începutul intervalului, izolat vor fi condiții de ceață.
LA MUNTE
Vremea va fi deosebit de rece. Cerul va fi mai mult noros, iar mai ales spre seară și în cursul nopții, pe arii extinse va ninge, local însemnat cantitativ. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona înaltă viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. Temperatura aerului va fi mai scăzută decât în intervalul precedent.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL 23.03.2018 ORA 08 – 24.03.2018 ORA 08
Vremea se va menține deosebit de rece. Cerul va fi mai mult noros și mai ales în prima parte a intervalului va mai ninge, iar vântul va prezenta intensificări, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 și 2 grade, iar cele minime între -8 și -2 grade.
LA MUNTE
Regimul termic se va menține sub mediile multianuale. Cerul va fi mai mult noros și va mai ninge, cu precădere în prima parte a intervalului. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona înaltă, unde va spulbera zăpada.