Cum vrea conducerea Penitenciarului Târgşor să le facă pe deţinute să nu se mai întoarcă după gratii

Redactia -

Cum vrea conducerea Penitenciarului Târgşor să le facă pe deţinute să nu se mai întoarcă după gratii

 Penitenciarul Târgșor in colaborare cu Serviciul de Probațiune de pe lângă Tribunalul Prahova a organizat in data de 26.09.2013, ora 10.00, la sediul Penitenciarului Târgșor, sesiunea „Piața”, în cadrul programului „Reducerea riscului de recidivă după închisoare – program de pregătire pentru liberare si asistentă post penală a deținutilor”

Evenimentul are ca invitati, reprezentanti din partea Inspectoratului Școlar Județean Prahova,Directia de Sănătate Publică,D.G.A.S.P.C. Prahova, C.P.E.C.A Prahova,Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Populaţiei. Prahova, Avocatul Poporului- Biroul Teritorial Ploiesti.

Persoanele private de libertate care au finalizat cu această ocazie programul, au fost informate şi consiliate asupra nevoilor individuale identificate pe parcursul derulării sesiunilor, urmând ca după liberare, în vederea unei bune reintegrări, acestea să fie soluţionate de către instituţiile abilitate.

Comunitatea locală are responsabilitatea de a asigura accesul egal al tuturor membrilor săi – inclusiv a persoanelor private de libertate– la bunuri si servicii publice, adecvat nivelului pe care aceasta îl poate garanta membrilor săi. Asistenţa pentru reintegrarea socială a foștilor detinuți, reprezintă, un drept al omului dar si o modalitate de reducere a infractionalitătii