Cupa „Valea Prahovei” – spectacol fotbalistic pe cinste, la Buşteni

Redactia -

Duminică, 16 septembrie 2012, la Bușteni, s-a dat startul Trofeului „Valea Prahovei” la fotbal, ediția 2012. Evenimentul, ce se desfășoară pe terenul de fotbal al Hotelului Alexandros, reunește echipe din Bușteni, Sinaia, Azuga, Comarnic, Câmpina și Fieni. Cea de-a doua etapă a acestei întreceri s-a disputat duminică, 23 septembrie 2012, între echipele Distom Sinaia – Poliția Câmpina, scor 5-5 (2-2), Cameron Câmpina – Perla Carpați Sinaia: 2-8 (0-3), Alexandros Bușteni – Fieni: 2-4 (2-1) și Caraimanul Bușteni – Viitorul Comarnic: 2-1 (1-1). Duminica viitoare, ultima din cadrul grupelor, se vor disputa partide decisive pentru stabilirea ierarhiei grupelor și accederea în semifinale.

 

 

  • DISTOM SINAIA – POLIȚIA CÂMPINA 5-5 (2-2)

Partida inaugurală a zilei de duminică a fost una sub semnul echilibrului, în care s-au înfruntat cele două echipe care au suferit eșecuri în primele jocuri din cadrul grupei ROȘIE. După ce echipa sinăiană a deschis scorul, polițiștii câmpineni au întors scorul în favoarea lor (2-1) după care Distom a obținut egalarea până la pauză, preluând conducerea la începutul reprizei secunde (3-2).

A urmat o revenire în forță a grupării din Câmpina, care a egalat și s-a desprins la două goluri (5-3) și se părea că vor obține prima victorie, dar echipa din vestita statiune montană a contraatacat periculos și două din aceste acțiuni au fost transformate în goluri, egalând la 5, scor cu care se termină acest meci.

  • CAMERON CÂMPINA – PERLA CARPAȚI SINAIA 2-8 (0-3)

Primul joc din cadrul grupei VERDE a adus, față în față, pe învinsele din prima etapă. Cu un portar în zi de grație, echipa Perla Carpați Sinaia a reușit să se impună într-o manieră categorică, scorul de 8-2.

  • ALEXANDROS BUȘTENI – FIENI 2-4 (2-1)

După două jocuri în care s-au duelat învinsele, a sosit momentul învingătoarelor să-și arate calitățile, având loc confruntarea dintre echipa lui Emanoil Savin și cei din Fieni. A fost un meci extrem de disputat, spectaculos, cu multe acțiuni ofensive la ambele porți, cu goluri frumoase, cu ratări, dar și parade ale celor doi portari. După ce trupa din Bușteni, cu primarul Emanoil Savin la timonă, a reușit deschiderea scorului, a urmat desprinderea la două goluri și se părea că vor obține o victorie lejeră. După ce dâmbovițenii reușesc să reducă din handicap, stabilind și scorul la pauză, urmează o repriză secundă plină evenimente. Mai întâi cei din Fieni, conduși din teren de Mihai Casandrescu, reușesc egalarea în urma unui contraatac purtat în mare viteză. Echipa de la poalele Crucii de pe Caraiman a dominat jocul, a ratat extrem de mult din poziții ideale de a marca și, cum în fotbal ocaziile irosite se răzbună, a venit si deznodământul.

Gruparea dâmbovițeană s-a apărat exact și a declanșat contraatacuri năucitoare ,care au întors soarta meciului, mai întâi au preluat pentru prima dată conducerea (3-2) și spre final s-au distanțat la două goluri, scor cu care se termină jocul.

A fost prima înfrângere administrată formației Alexandros Bușteni, după atâtea și atâtea victorii obținute în fața unor echipe cu jucători ce au activat la diferite niveluri ale campionatelor din țară.

  • CARAIMANUL BUȘTENI – VIITORUL COMARNIC 2-1 (1-1)

Ultima partidă a zilei a fost cea mai încrâncenată si cea mai urâtă din punct de vedere al durităților și al faulturilor comise. Au fost faulturi grosolane, intrări dure la adversar și întreruperi repetate ale jocului.

După ce echipa din Comarnic a deschis scorul, a urmat un joc la intimidare al buștenarilor, cu multe faulturi. Cea de-a doua echipă din Bușteni a obținut egalarea, scor cu care s-a încheiat prima repriză. După pauză jocul a avut același scenariu, echilibrul fiind rupt prin golul marcat de Caraimanul Bușteni la singura acțiune cu adevărat plăcută, scor cu care se termină jocul.

Urmează ultima etapă din grupe, când vom afla echipele care merg în semifinale, programul fiind următorul:

Grupa VERDE

VIITORUL COMARNIC – PERLA CARPAȚI SINAIA

CARAIMANUL BUȘTENI – CAMERON CÂMPINA

Grupa ROȘIE

ALEXANDROS BUȘTENI-DISTOM SINAIA

POLIȚIA CÂM PINA – FIENI