Curtea de Apel a luat notă de renunţarea lui George Galamaz la plângerea împotriva lui Daniel Enache şi a plăţii daunelor

Redactia -

A trecut puţin mai mult de un an de la incidentul de pe arena Ilie Oană, de la finele primei reprize a meciului din ediţia 2011-2012 a campionatului Ligii I, dintre Petrolul şi Steaua, avându-i în prim-plan pe suporterul gazdelor, Daniel Enache (captură „DigiSport1”), în postură de agresor, şi pe George Galamaz, ca victimă, cel din urmă pe-atunci echipier al liderului actual al primului eşalon, Steaua. Între timp, Galamaz a trecut la „U” Cluj, iar din vară – la Petrolul. Prilej cu care, în urma discuţiei cu fanii noii sale formaţii, a acceptat să-şi retragă plângerea împotriva lui Enache şi să renunţe şi la banii ceruţi drept daune, în valoare de 50.000 de lei.

Acum, Curtea de Apel Ploieşti a luat notă de apelul fotbalistului şi a hotârât ca fanul Petrolului să fie condamnat la „trei ani închisoare şi la plata sumei de 600 de lei cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 100 de lei, reprezentând onorariul parţial pentru apărătorul din oficiu, se va avansa din fondurile Ministerului Justiţiei, în contul Baroului Prahova”. Potrivit instanţei, aşa-numitul apelant-parte civilă, George Galamaz, are dreptul, potrivit www.prosport.ro, ca – până la cel târziu 10 zile de la pronunţare – să atace cu recurs verdictul instanţei. Şi intimatul-parte civilă, Spitalul Clinic Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”, din Bucureşti, poate proceda la fel, dar după tot atâtea zile de la comunicare. Deşi, după cum se observă, sentinţa nu este una definitivă, e greu de crezut că George Galamaz, cel puţin el, o va mai contesta.