Căutătorii de PET-uri din Ploieşti, lăsaţi fără… marfă

Redactia -

Căutătorii de PET-uri din Ploieşti, lăsaţi fără… marfă

 Ca urmare a activităţilor de monitorizare, dar şi în urma sesizărilor transmise de locatarii din blocurile de pe strada Soldat Erou Nicolae Arhip referitoare la disconfortul creat de persoanele fără adăpost care depozitează resturi menajere şi deşeuri reciclabile în zona conductelor de termoficare, Poliţia Locală Ploieşti a organizat o acţiune de control în cursul zilei de luni, 10 martie 2014. Poliţiştii locali au fost însoţiţi de către lucrătorii Regiei Autonome de Servicii Publice şi de cei ai operatorului de salubritate.

Astfel, s-a procedat la legitimarea şi identificarea a nouă persoane care colectau ilegal deşeuri din plastic sau metal de pe platformele gospodăreşti. Asupra unuia dintre ei s-a găsit un inel cu mai multe chei de lacăte, acesta declarând că le foloseşte pentru a descuia spaţiile special amenajate în vederea colectării deşeurilor reciclabile.  

În urma desfăşurării acestei acţiuni au fost ridicaţi 17 saci de rafie încărcaţi cu pet-uri, în cantitate de aproximativ 350 de kg, ce au fost predaţi pe bază de proces-verbal lucrătorilor operatorului de salubritate. De asemenea, după salubrizarea zonei au mai fost încărcate şi două camioane cu deşeuri menajere.