Dacă nu a vrut arbitrul Ovidiu Haţegan altfel, s-a terminat 1-1 meciul de la Giurgiu!

Redactia -

Să domini de o manieră incredibilă primele 45 de  minute, să ai şase ocazii mari de gol, începând din secunda 9 şi până cu patru minute înainte de pauză, dintre care patru numai ale lui Grozav (foto, la balon, înconjurat de trei astrişti, printre care marcatorul golului gazdelor, Seto Takayuki, primul din dreapta; www.prosport.ro) şi să pleci la vestiare cu tabela nemodificată – ingrată situaţie pentru Petrolul, la Giurgiu, sâmbătă, 10 noiembrie 2012! Colac peste pupăză, la reluare, după ce adversarii au avut vreo două jumătăţi de ocazie în primul mitan, să primeşti chiar gol, la un corner, asta a fost prea de tot pentru „lupi”. Dar tragedia era să fie şi mai mare, când – reuşind s-o bage în aţe, în minutul 76 – Bokila s-a trezit, apoi, în… genunchi, rugându-se, ca la divinitate, la arbitrul Ovidiu Haţegan, care nu-i validase reuşita-i valabilă. Cu siguranţă că, dacă Grozav nu făacea dreptate măcar pe jumătate, egalând opt minute mai târziu, ecourile scandalului nu se stingeau câteva zile de acum înainte.

Băieţii lui Cosmin Contra au început ăn forţă meciul şi puteau înscrie, prin internaţionalul lor, cel mai rapid gol de până acum al ediţiei 2012-2013. Însă „cross”-ul lui Grozav a ocolit buturile lui Sliviu Lung jr., portarul care i s-a mai opus ulterior, providenţial, de două ori. Cum replica Astrei a fost mai mult decât timidă, „lupii” au continuat să-i ţină pe „draci” aproape numai în jumătatea lor, Distefano şi Tembo neputându-se lăuda că ar fi irosit cine ştie ce oportunităţi. Mai degrabă, Cristea şi Guilherme să-şi fi făcut cruce pentru intervenţiile urmaşului înzestrat al lui Lung senior. După pauză însă, pe fondul unei moliciuni a petroliştilor, gazdele s-au gândit că venise timpul să intre şi ele în joc. Şi, cum Seto (63) a marcat cu capul, din faţa unui visător Mustivar, din nou căpitan, finalizând centrarea foarte bună, de la colţul terenului, de pe dreapta, a lui Distefano, se părea că ocaziile ratate de Petrolul se vor răzbuna. Până la final, nu au mai fost aşa de multe, alternând de la poartă la alta, cu amendamentul că, în timp ce lui Bokila (76) i s-a anulat pe nedrept golul, pentru un presupuis fault asupra lui Găman, căpitanul Astrei, Distefano nu a găsit ţinta în acelaşi  minut. Cum nu reuşise nici Hoban, cu vreun sfert de oră mai devreme. Supărat pe decizia lui Haţegan, Cosmin Contra a intrat vreo patru metri pe teren, protestând, iar arbitrul arădean l-a trimis – la 120 de secunde după ce hotărâse că… nu era momentul ca Petrolul să egaleze! – în gura tunelului ce duce la cabinele arenei „Marin Anastasovici”. Episodul i-a îndârjit pe ploieşteni, care – după un voleu peste transversală al lui Mustivar (83) – au „pus în scenă”, după doar un minut, o fază de mare efect, cu deschidere a lui Morar pentru Achim, pe dreapta, urmată de pasa în urmă a fundaşului lateral şi reluarea seacă în plasă, de la 10 metri, a lui Grozav, în ciuda atacului disperat al lui Găman. S-a făcut astfel, cât de cât, dreptate, meciul terminându-se la egalitate: 1-1 (0-0).

ASTRA: S. Lung jr. 7.5 – Bărboianu 5, V. Găman (cpt) 5.5, A. Mureşan 5.5, Junior Morais 6 – Yahya Seydou 6 – Tembo 5.5 (72 – Fatai 5.5), Seto 7, Budescu 5, Distefano 6.5 (86 – Kende) – Ivanovski 6. Antrenor: Valentin Sinescu.
PETROLUL: Bornescu 6 – Achim 7, Galamaz 6.5, Enza-Yamissi 7.5, Guilherme 6.5 – Boudjemaa 6 (76 – Morar), Hoban 6 (66 – L. Marinescu 7), Ad. Cristea 6, Grozav 7.5 – Younes 5.5 (61 – Bokila 7). Antrenor: Cosmin Contra.
Au arbitrat: Ovidiu Haţegan 4 (Arad) – Szekely Zoltan 6 (Baia Mare) şi Bogdan Gheorghe 6.5 (Bucureşti).
Arbitru de rezervă: Cătălin Popa (Piteşti).
Observatori: Paul Mincu, pentru joc, şi Corneliu Fecioru, pentru arbitraj (ambii din Bucureşti).
Cartonaşe galbene: Galamaz (48), Ad. Cristea (72), Junior Morais (81).

După fluierul final, intervievat de către reporterul postului de televiziune care a transmis meciul în direct, „DigiSport”, Gicu Grozav a declarat: „Sunt foarte supărat. Din nou, am ratat foarte multe ocazii şi nu am reuşit să câştigăm. Sper să o facem data viitoare. Astra nu a arătat că merită să fie pe locul doi. Noi am depăşit-o la toate capitolele. Nu am înscris în prima repriză şi astfel adversarii au reuşit să o facă în a doua, dintr-un corner. Mă bucur însă că am fost chemat iar la lotul naţional şi sper să fac un meci bun cu Belgia”. Apoi, a venit la microfon antrenorul principal al Petrolului: „Eu cred că am fost aproape de victorie. Am avut o primă repriză excelentă, am dominat jocul de la un capăt la altul. Nu am băgat-o în poartă şi ştiam că Astra ne poate face probleme la fazele fixe. Ne-au şi dat gol din corner, dar echipa a avut puterea să revină. M-am enervat, deoarece nu e posibil să ni se anuleze un gol valabil, pentru un fault pe care doar arbitrul l-a văzut. Nu se poate ca un arbitru de Champions League să fluiere aşa ceva. Mai avem şi noi ieşiri. Suntem oameni, dar cred că va fi ultima dată când am fost dat afară. Nu îmi place asta, dar s-a întâmplat totul la poarta unde eram noi mai aproape şi am văzut clar. Nu s-a întâmplat nimic acolo”! Aşa a şi fost, adică gol valabil!