Dacă azi bate Petrolul, e ca și promovată, dacă învinge Alexandria se joacă, iar remiza e bună doar pentru oaspeți

Dragos Trestioreanu -

Dacă azi bate Petrolul, e ca și promovată, dacă învinge Alexandria se joacă, iar remiza e bună doar pentru oaspeți

Ieri, după prânz, Romulus Ciobanu și-a urcat jucătorii de la FC Petrolul Ploiești în autocarul clubului și au plecat împreună spre județul Teleorman. Cu portarii Bolboașă și Avram, cu fundașii Prunescu, Antoche, Ichim, Olaru și Țicu, cu mijlocașii Saim și Claudiu Tudor, Chindriș, Andor, Catană și Velisar, plus atacanții Nini Popescu, Ciocâlteu, Păun, Arnăutu, Lambru și Cîrjan, Romică Ciobanu speră să câștige pe un teren pe care îl cunoaște foarte bine. Adică acela pe care, în tur, evolua acasă echipa pe care a pregătit-o, AFCM Alexandria. A luat cu el 19 fotbaliști, unul dintre ei, Claudiu Tudor, a urcat însă în tribună, la ora meciului, 17.00, iar alți patru – rămași acasă – vor fi și ei spectatori. Fie la fața locului, dacă se vor deplasa la derbi, fie în fața micilor ecrane, dacă se vor uita pe Digisport 1 sau pe FCP TV (canalul de pe Facebook oficial al clubului găzarilor sau pe cel de Youtube al acestuia): Botezan, Frîncu, Nițescu și Bratu. Oaspeții Alexandriei au, fără doar și poate, cel mai bun lot din serie, nu numai la nivel de CV-uri, ci și, concret, în iarbă, nu întâmplător Petrolul fiind singura trupă neînvinsă din Seria a III-a și, ex-aequo cu ACS Șirineasa, din tot cel de-al treilea eșalon. Fapt dovedit, de altfel, și de plusul de 4 puncte din ierarhia la zi, în condițiile în care ploieștenii au și un meci mai puțin bifat.

Calculele sunt simple, deci. Dacă Claudiu Tudor & Co. câștigă la Alexandria, atunci sunt ca și promovați, dacă se va termina remiză acolo, rezultatul va fi favorabil, într-un fel, tot oaspeților, iar dacă aceștia vor pierde, atunci se mai relansează, cumva, lupta pentru promovare. De subliniat este însă că, de la înscrierea în competițiile oficiale, campionat și Cupa României, FC Petrolul nu a pierdut decât un singur meci, în mai bine de un an și jumătate, și acela doar după executarea loviturilor de departajare, pe arena Ilie Oană, cu o formație de eșalon secund, CS Mioveni. În schimb, AFCM-ul a clacat, recent, pe terenul pe care se va disputa derbiul de azi, în fața mult mai slab clasatei Flacăra Moreni, scor: 0-1, după ce, în tur, o „demolase” efectiv în deplasare. A urmat imediat un semieșec, 1-1 la Concordia 2 Chiajna, și speranțele de promovare aproape că s-au risipit cu totul. De altfel și tonul siteului local de sport cel mai important, www.teresport.ro, din avancronica disputei, este unul temperat, semn că visele de mărire s-au cam năruit la AFCM Alexandria, deși trecuse cu bine de prima manșă a derbiului, 1-1 la Ploiești, în toamna trecută!

Iată ce a postat siteul mai sus-menționat: „Este o partidă a orgoliilor, mai ales că cele două echipe se luptă pentru promovarea în liga a doua. Mai mult, este și o revenire la Alexandria a lui Romică Ciobanu care, în turul de campionat, a condus echipa noastră. Jucătorii Alexandriei sunt foarte motivați să scoată un rezultat bun, pentru a demonstra că locul doi ocupat în campionat nu este întâmplător, iar o victorie cu Petrolul este mai mult o dorință de orgoliu, din partea echipei noastre. Mâine sunt așteptați câți mai mulți spectatori la meci, pentru a încuraja formația noastră într-un meci așa de important. În plus, un succes al AFCM-ului i-ar consolida locul secund în clasament, amenințat acum de Voința Turnu Măgurele. De la echipa noastră va lipsi Cosmin Călin, care este accidentat”. Însă, Alexandria mai are și alți jucători buni, precum portarul foarte experimentat Olteanu și jucătorii de câmp, unii dintre ei tineri de perspectivă, Radu, Gheorghe, Căpățână sau Terci.

Federația Română de Fotbal a trimis ca observator de joc un angajat al său, bucureșteanul Aurel Ionescu, examinator obișnuit la examenele de… observatori de la ligile a treia și a doua, iar Comisia Centrală de Arbitri a delegat un trio format dintr-un central cu meciuri fluierate în Liga 1, Paul Unimatan, din Zalău, și doi asistenți domiciliați în capitala țării, Mihăiță Necula și Alexandru Midvichi. Toți trei vor fi monitorizați de Iulian Ivan (Giurgiu). Intrarea pe stadionul din Alexandria, la derbi, va fi liberă, fiind așteptați și cel puțin 500 de fani înfocați ai Petrolului!

Foto: www.fcpetrolul.ro