Dacă despre Gnabouyou și Gavrilă nu se mai aude nimic, Petrolul testează însă un „puști” de 17 ani de la CFR Cluj! Și a revenit la pregătiri Olaru

Dragos Trestioreanu -

Dacă despre Gnabouyou și Gavrilă nu se mai aude nimic, Petrolul testează însă un „puști” de 17 ani de la CFR Cluj! Și a revenit la pregătiri Olaru

Deși încă se mai antrenează cu FC Petrolul Ploiești, despre Guy Gnabouyou și Bogdan Gavrilă nu mai transpiră nimic nou de la clubul găzarilor în privința opririi lor în lot sau nu, așa cum am postat pe 21 august 2019. În schimb, siteul oficial al ploieștenilor, www.fcpetrolul.ro, anunță revenirea la pregătiri – la care participă, după un program separat, și Alexandru Munteanu, având probleme de natură musculară, care-l fac incert pentru meciul de la Farul – a tânărului fundaș dreapta Alberto Olaru. Cel pe care conducerea l-ar fi vrut împrumutat la o altă grupare, iar el, să fie lăsat liber de contract, zice-se la sfatul reprezentantei sale din România. Olaru a negociat, s-a auzit, cu CS Blejoi și Sportul Snagov, dar nu a ajuns la un numitor comun cu niciuna dintre acestea. În plus, la ședințele conduse de Flavius Stoican la Strejnicu, pe fosta bază sportivă a Conpetului, a apărut un junior în vârstă de 17 ani, Alen Moisin, de la CFR Cluj. Mijlocașul de bandă are o poveste interesantă, el trecând pe la academia unui celebru club din Premier League, Manchester City, și apoi pe la FC Bury (locul 2 în sezonul trecut al celui de-al patrulea eșalon englez) și ajungând România la UTA Arad, în iarna acestui an, probabil la recomandarea vărului său, Sorin Strătilă, fost echipier al „Bătrânei Doamne”.

Până să semneze cu UTA, oficialii campioanei en-titre, CFR Cluj, l-au „suflat” pe Moisin după ce acesta se antrenase două săptămâni la Arad! Se spunea, atunci, că Alen nu ar fi fost mulțumit cu perioada de timp propusă de conducerea echipei UTA pentru un contract, iar clujenii au profitat și i-au obținut imediat semnătura juniorului. Fără îndoială, deși nu s-a menționat pe site, vărul lui Strătilă – ani buni acesta jucând și la Ploiești, pe vremea când Astra era domiciliată în vestul municipiului – are acordul CFR-ului pentru a da probe la Petrolul. Dacă va trece de testare, atunci va deveni concurent, ca mijlocaș de bandă, cu Ianis Stoica, al cărui post real nu este cel de vârf de atac, fiind folosit conjunctural acolo, ci de extremă, dreapta mai ales. Se spune că Alen Moisin a lăsat o impresie frumoasă la prima lui apariție alături de „galben-albaștri”. Altfel, de subliniat că neobositul agent de jucători Bogdan Apostu, cel care îl reprezintă și pe petrolistul detașat la Gaz Metan Mediaș, Mihai Velisar, a dus la UTA, acum, doi fotbaliști cu Liga 1 în CV, atacantul ex-rapidist Alexandru Ioniță I și mijlocașul ofensiv astrist Romario Moise, ultimul fiind ploieștean de origine.

În altă ordine de idei, oarecum nemulțumiți că încă nu știu nimic despre situația lui Gnabouyou și Gavrilă, suporterii Petrolului mai au un motiv de supărare, mai exact programarea la meciurile oficiale a echipei favorite a lor. Astfel, după ce găzarii au jucat duminică, 18 august 2019, de la ora 15.30, la Călărași, cu Dunărea, și vor combate luni, 26 august, 18.00, la Constanța, cu Farul, fanii au aflat că FRF a programat partida Petrolului cu AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, din etapa a V-a, de pe arena Ilie Oană, tocmai marți, 3 septembrie, ora 19.30. Simpatizanții acuză că nu îi mai pot vedea astfel pe „lupi”, în următoarele două runde, în week-end, așa cum își doresc cel mai mult. O posibilă explicație ar fi că, la final de săptămână, duelurile din eșalonul secund preluate live la TV nu pot fi puse decât la ore mai mici, atunci când gradele termometrelor urcă mult. Asta în vreme ce, imediat după week-end, programarea este mai convenabilă ca interval orar. Sâmbăta și duminică, meciurile de la Liga 1 au prioritate, pentru televiziunile ce dețin drepturile exclusive de transmisie, la orele 18.00/17.30 sau 21.00/20.30! Dar, din septembrie, se vor regla cu siguranță aceste programări care îi afectează, într-adevăr, pe iubitorii culorilor galben-albastre dornici să meargă la meciuri.

Foto: www.fcpetrolul.ro