După ultimele meciuri din 2021 ale returului sezonului regular din Seria a V-a a Ligii 3, blejoienii au fost primii… sub linia play-off-ului. În schimb, plopenarii au scăpat de locul retrogradabil, după o „gafă” a echipei suporterilor Brașovului!

Dragos Trestioreanu -

După ultimele meciuri din 2021 ale returului sezonului regular din Seria a V-a a Ligii 3, blejoienii au fost primii… sub linia play-off-ului. În schimb, plopenarii au scăpat de locul retrogradabil, după o „gafă” a echipei suporterilor Brașovului!

Nu numai meciurile din sezonul regular al campionatului Ligii a II-a de fotbal s-au încheiat, de curând, în acest an, ci și – puțin mai înainte – și cele din al treilea eșalon, unul în care județul Prahova se aliniază cu doar o echipă mai m ult decât la L2: CS Blejoi (foto jos) și CSO Plopeni. Grupări care ocupă locuri aproape diameteral opuse, cinci și, respectiv, opt, din 10, ambele de play-out. Și în această ligă, ca și în cea imediat superioară, mai sunt de disputat, în 2022, încă trei meciuri din sezonul regular. După un debut foarte bun de sezon, urmat însă de o „serie horror” de eșecuri unul după altul, CS Blejoi și-a revenit și a terminat anul pe locul 5, în clasamentul Seriei a V-a, adică acela deasupra căruia s-a tras linia play-off-ului. O fază a competiției care va cuprinde primele patru formații din ierarhie, în prezent fiind AFC  Odorheiu Secuiesc, FC Pucioasa, FK Sepsi 2 Sfântu Gheorghe și Cetate Râșnov. Ultima are un ecart de șapte puncte față de trupa antrenată de Răzvan Vlad. În schimb, CSO Plopeni – destulă vreme, din sezonul regular, pe un loc retrogradabil (9) – a avut norocul unei „gafe” – să-i zic așa – a grupării ce terminse anul pe a opta poziție. Este vorba despre ACS SR Municipal Brașov. Și astfel – în… vacanță fiind – plopenarii au făcut rocada cu ardelenii, luându-le locul!

La meciul câștigat cu 2-0 în dauna „satelitului” prim-divizionarei Sepsi Sfântu Gheorghe, gazdele brașovene l-au folosit pe portarul Bogdan Căucă (foto sus, al cărui nume este trecut eronat în postarea de pe www.frf.ro, foto mijloc), deși se afla în stare de suspendare! Motiv pentru care comisia de specialitate s-a autosesizat și a declarat meci pierdut, scor: 0-3, pentru ACS SR Municipal Brașov și, implicit, pierderea celor trei puncte adjudecate pe teren. Asta pe lângă o amendă în sumă de 635,00 lei. Drept urmare, cu 10 puncte acumulate în ierarhia de la final de an, CSO Plopeni a depășit-o, repet, cu o lungime pe echipa pregătită, până la ultima etapă din an, inclusiv, de către Elek Robert, un fost atacant al defunctei SC FC Petrolul, în eșalonul secund. Cel care va fi de-acum numai jucător, ci nu antrenor-jucător la ACS SR Municipal Brașov, echipa suporterilor locali!

Foto: www.liga2.prosport.ro, www.frf.ro și Facebook CS Blejoi