Dacă e conducere, și chiar este, nimic nu-i imposibil! CS Blejoi – favorită să câștige al doilea titlu consecutiv județean. Ca și CFR Cluj, la Liga 1

Dragos Trestioreanu -

Dacă e conducere, și chiar este, nimic nu-i imposibil! CS Blejoi – favorită să câștige al doilea titlu consecutiv județean. Ca și CFR Cluj, la Liga 1

În week-end-ul trecut, liderul ierarhiei la zi a campionatului Ligii A Prahova, CS Blejoi, a primit vizita echipei de pe locul 3, Petrolistul Boldești, despre care, în lumea fotbalului local, se vorbea că s-ar fi întărit în iarnă și-și dorește astfel, neapărat, să… revină în L3. În tur, derbi la care am fost prezent, rezultatul final a fost 0-0, dar ambele combatante au trecut pe lângă victorie, după un joc totuși echilibrat. Tot echilibru a fost până la deschiderea scorului, de către gazde, dar o ușoară superioritate au avut oaspeții, în condițiile în care însă ocaziile de gol au alternat de la poarta fostului petrolist Cătălin Nițache la cea a ex-chimistului din Brazi, Adrian Gheorghe.

Ca urmare a unei acțiuni neașteptate a unuia dintre mijlocașii centrali ai Blejoiului, inginerul Teodor Bojoagă, întors nu demult de la muncă din Olanda, trupa lui Răzvan Vlad și Emil Coșieru a modificat tabela, în minutul 24. Lovitură de măciucă pentru formația lui Marian Ilie, alias Codin, și Marius Rădulescu, zis Beleaua! A mai avut replică, ba chiar și o bară, a lui Andrei Baciu, un  „închizător” adus de la… FC România, din ligile inferioare ale Angliei, dar nu a egalat până la pauză. În repriza secundă, cu o singură excepție – faza în care junele Eduard Costache nu a putut specula ratarea unei intervenții la balon a lui „Gioni”, portarul de la Blejoi scăpând de gol ca prin minune -, pe teren a fost numai o singură echipă: CS Blejoi! A mai marcat trei goluri, prin Dănuț Iancu (minutul 61) – lovitură liberă de la 22 metri, ușor lateral stânga, bară-gol, la colțul lung, Cătălin Ruptureanu (72), beneficiarul unei pase de la generosul Cosmin Lambru, și șut în cross, în plasa interioară, de la 10 metri, lateral dreapta, și Valentin Ursu (90) – cu latul, din preajma punctului cu var, la mingea pusă de Ionuț Chiși. În rest, destule ocazii irosite de blejoieni, una dintre cele mai frumoase faze avându-l drept protagonist pe mai sus-amintitul Lambru, cel care a amortizat perfect, în aer, un balon primit pe linia careului mare, în poziție centrală, și l-a trimis apoi cu stângul, tot din aer, puțin pe lângă stâlpul din stânga al porții lui Nițache, rămas stană de piatră! A fost, finalmente, un 4-0 sec, foarte dureros pentru boldeșteni, care i-a îndepărtat la opt lungimi de campionii en-titre ai județului Prahova. Dacă meciul s-ar fi redus la prima repriză, un X era echitabil, însă, după cel de-al doilea mitan, 1 solist a fost cel mai corect posibil! Bref, în pofida acestui 4-0, am văzut la lucru două echipe care ar face față cu brio la… L3!

În următoarele două etape s-ar putea decide soarta acestei ediții de campionat, AFC Bănești urmând a juca, în week-end-ul care urmează, la Boldești, cu Petrolistul, iar CS Blejoi – pe terenul trupei lui Daniel Chiriță, cu Petrolul 95. Băneștiul e la 2 puncte în urma Blejoiului, iar un eșec în jocul cu Petrolistul – coroborat cu un anticipat succes al liderului, la Ploiești – ar lăsa formația de lângă Câmpina la 5 lungimi în spate. Iar cum, în celălalt week-end, AFC-ul va oferi replica Blejoiului pe terenul acesteia, este limpede că încă un eșec ar pune capăt prematur luptei pentru titlul local!

De unde și până unde renașterea „pe repede înainte” a CS-ului, care primise, vara trecută, lovitură după lovitură? Mai precis, a pierdut finala județeană a Cupei României, pe „Ilie Oană”, cu Păuleștiul, iar apoi s-a făcut de râs, în barajul de promovare în L3, pierzând la scor turul din deplasare și remizând acasă, în fața unei echipe, Venus Independența, care… nici nu s-a mai înscris în actuala ediție a campionatului celui de-al treilea eșalon național! Răspunsul e unul simplu, l-am mai dat și altădată. Blejoiul a renăscut imediat fiindcă are o conducere – de la edilul-șef și până la ultimul membru – care nu-și pierde capul și nu taie în carne vie, doar așa, să fie. Despărțirile au fost bine gândite, înlocuirea celor plecați, chiar dacă, aparent, nu la același nivel, s-a dovedit a fi exact cât a trebuit pentru a nu se scădea strocul spre un nou titlu. Ar fi al doilea consecutiv, așa cum vizează, la Liga 1, și CFR Cluj! La derbiul cu Boldeștiul, oamenii-cheie ai staff-ului administrativ – Paul Mâinea, Gheorghe Biziniche și Ștefan Zahanagiu – au stat jos, lângă teren, cât mai aproape de focul luptei, pentru a-i oferi șefului, primarul Adrian Dumitru, aflat la lojă, victoria mult dorită. De care s-a și bucurat enorm, la final! Iar rezultatul final a fost chiar un bonus poate nu atât de așteptat! De-acum, dacă visele vor căpăta din nou contur, ca și sezonul trecut, în privința titlului, ar fi de dorit ca județul Prahova să… aibă din nou reprezentantă în Liga a III-a! Asta pentru că nu cred că Giurgiul, județ din care va fi viitoarea adversară, ar fi mai presus!

Foto: Paul MÂINEA