Dacă îi vedeţi, anunţaţi poliţia! UPDATE. Minora a fost găsită împreună cu doi bărbaţi

Daniel Dimache -

Dacă îi vedeţi, anunţaţi poliţia! UPDATE. Minora a fost găsită împreună cu doi bărbaţi

La data de 18.10.2019, în jurul orei 13:00, Poliția Municipiului Deva a fost sesizată de către o femeie în vârstă de 32 de ani, din municipiul Deva, județ Hunedoara, cu privire la faptul că, în data de 17.10.2019, în jurul orei 19:00, fiica sa, TUDORACHE ȘTEFANIA-MORENA, a plecat de la adresa unde locuiesc (fără forme legale, în municipiul Deva), cu intenția de a se deplasa cu trenul în municipiul Ploiești, județul Prahova, pentru a-şi vizita o prietenă (la care se pare că nu a mai ajuns).

 

În momentul plecării, minora era îmbrăcată cu un hanorac și bluză de culoare neagră, colanți negri și era încălțată cu pantofi sport, de culoare gri.

Semnalmente: înălțime 1,70 m., greutate 65 kg., ten deschis, corpolentă, ochi căprui, păr șaten, lung până la nivelul umerilor.

În cursul acestui an, minora a mai plecat voluntar de la domiciliu, fiind depistată pe raza municipiului Deva.

În urma sesizării, poliţiştii au demarat deîndată o serie de activități investigative şi de căutare, în vederea depistări minorei, cu privire la care a fost solicitată şi măsura urmării naţionale.

Poliţiştii continuă activitățile necesare depistării minorei şi le solicită celor care deţin informaţii utile anchetei, să se adreseze celei mai apropiate unități de poliţia sau să apeleze numărul unic de urgenţă 112.

În urma cercetărilor efectuate până la acest moment, poliţiştii au stabilit că minora s-a aflat în data de 17 şi 18.10.2019 în staţia C.F.R. Teiuş (jud. Alba, unde a schimbat trenul), de unde şi-a continuat călătoria şi a ajuns în staţia C.F.R Ploieşti-Vest.

Minora a fost însoţită de doi bărbaţi a căror identitate este în curs de stabilire, care prezintă următoarele semnalmente:

• Primul bărbat are constituție atletică, înălțime 1,65- 1,70 m., poartă barbă îngrijită, prezintă început de calviție, este îmbrăcat cu trening de culoare roșie cu o dungă albă pe lateralele pantalonilor, este încălțat cu încălţăminte tip sport de culoare albă și poartă pe umăr o geantă de voiaj de culoare neagră.

• Al doilea bărbat are constituție atletică, 1,70-1,75 m, păr șaten, poartă barbă îngrijită și este îmbrăcat cu pantaloni tip blue-jeans, culoare albastră, geacă culoare neagră, iar în picioare poartă pantofi sport culoare deschisă, având asupra sa un bagaj tip troler.

De asemenea, persoanele care pot oferi date cu privire la identitate celor doi bărbați alături de care a fost văzută minora, sunt rugate să se adreseze, de urgenţă, polițiștilor.

UPDATE (25.10.2019).  Minora plecată spre Ploieşti a fost găsită împreună cu doi bărbaţi

În cursul zilei de ieri, minora în vârstă de 15 ani, din Deva, care a plecat voluntar de la domiciliul său pentru a se deplasa la o prietenă din municipiul Ploieşti, a fost depistată de poliţişti pe raza comunei Olari din județul Dâmboviţa.

În urma activităţilor întreprinse de poliţişti în cazul privind plecarea voluntară (la data de 17.10.2019) de la domiciliu a unei minore în vârstă de 15 ani, din municipiul Deva (a se vedea ştirea de presă din data de 23.10.2019), minora în cauză a fost identificată de poliţişti pe raza unei comune din judeţul Dâmboviţa.

Minora, care se afla în urmărire națională și internațională a fost depistată, ieri, la locuința unui tânăr în vârstă de 23 de ani (cu care se pare că avea o relaţie) şi a declarat că nu a fost victimă a niciunei infracţiuni.

Din cercetări a reieşit faptul că minora, împreună cu tânărul de 23 de ani şi cu un alt bărbat, în vârstă de 34 de ani (prietenul tânărului), s-a deplasat de bună-voie, în data de 17.10.2019, în localitatea unde a fost depistată, folosind mijloace de transport în comun.

Minora şi cei doi dâmboviţeni au fost conduşi la sediul Poliției Orașului Moreni, pentru a fi audiaţi în vederea stabilirii stării de fapt și a tuturor împrejurărilor dispariției.

Ulterior, o escortă formată din polițiști din cadrul Poliției Municipiului Deva s-a deplasat la sediul Poliției Orașului Moreni pentru a prelua minora, care a fost introdusă  în Centrul de Primire a Minorilor în Regim de Urgenţă Deva (fiind informaţi şi reprezentanţii D.G.A.S.P. Hunedoara).