Dacă, sâmbătă, Petrolul câștigă pe „Ilie Oană” cu CS Mioveni 2, Prahova va avea din nou echipă de fotbal în Liga 2!

Dragos Trestioreanu -

Dacă, sâmbătă, Petrolul câștigă pe „Ilie Oană” cu CS Mioveni 2, Prahova va avea din nou echipă de fotbal în Liga 2!

Ultimei deplasări reale a liderului campionatului Seriei a III-a din al treilea eșalon național, FC Petrolul Ploiești, cea de pe noua arenă foarte frumoasă a echipei CS Atletic Bradu, de vineri seară, merită să i se acorde, realmente, o atenție în plus, deoarece s-a continuat seria victoriilor pe terenuri străine ale jucătorilor antrenați în tur de Octavian Grigore, iar din partea a doua a întrecerilor, de Romulus Ciobanu.

La Bradu, Petrolul a aliniat un prim „11” în care au survenit trei modificări față de partida pierdută, acasă, cu Voința Turnu Măgurele, una dintre ele, cea a lui Cristian Andor, din cauza unei accidentări suferite la antrenamentele de pe terenul sintetic – așa cum a fost și în Argeș – de la Parcul Municipal Vest. În rest, Mirel Bolboașă a revenit între buturi și a avut intervenții bune, așa cum avusese de altfel și Raul Avram în partidele în care a fost integralist, iar Alberto Olaru i-a luat locul foarte tânărului Valentin Țicu, trecut pe bancă după același duel cu teleormănenii. Pentru prima oară ca titular de când a fost adus, în iarnă, la Petrolul, Daniel Cârjan – înlocuitorul lui Andor – a făcut lumină la mijlocul terenului, a deschis jocul, a pasat coechipierilor liberi, a făcut legea, schimbarea lui bănuind că a fost făcută pentru că nu prinsese niciun meci întreg pe teren în acest retur și poate că acuza probleme de ordin fizic. Cine știe, însă? La cum a jucat totuși Dani Cîrjan, să nu apară cumva regrete, dacă nu va mai rămâne la Petrolul din vară încolo, atunci când îi va expira detașarea de la Viitorul Domnești. Nota bene, Cîrjan s-ar încadra perfect în categoria fotbaliștilor „U 21”, așa cum cere regulamentul Ligii a II-a!

Petroliștii au scăpat cu bine de-o fază grea, rezolvată în primele 10 minute de Bolboașă, motivat în plus de prezența lui într-un meci desfășurat pe un teren din apropierea orașului de domiciliu, Piteștiul, iar apoi și-a intrat în rol, în minutele 22 și 36, cel tras ca prin inel, Georgian Păun, cu o finalizare dibace, din careul mic, a centrării lui Saim Tudor, deviată artistic de Alexandru Ciocâlteu, și – respectiv – cu un șut ce nu a putut fi parat de apărătorul buturilor gazdelor, Alexandru Oprican – o echipă cu cinci… Alexandru a fost această Atletic Bradu! -, Sergiu Arnăutu fiind iar omul potrivit la locul potrivit. Cât să împingă mingea în plasă, de pe linia porții, un fel de – în tur – „specialitatea casei”! Nu avea să fie scorul reprizei, fiindcă vivacele și periculosul, în același timp, Alexandru Preda chiar merita un gol, pe care l-a și bifat în minutul 38, în urma unui șut în cross, pe care, mascat, Bolboașă nu l-a văzut. A mai fost și o deviere, cea a lui Ichim, cert fiind că s-a terminat 1-2 primul mitan, rezultat înscris cu cifre roșii pe tabela al cărei cronometru funcționa ca la… baschet, adică dinspre ultimul minut spre 0!

În repriza secundă, au fost trei bare, a trei jucători cu prenumele… Alexandru, Preda și Trașcă, de la Atletic, și Ciocâlteu, de la Petrolul, dar și două reușite, una a lui Păun, care a bifat „dubla” în minutul 72, din lovitură liberă, și alta a lui Nini Popescu, cu 180 de secunde înaintea scurgerii timpului regulamentar de joc, atunci când a fost angajat perfect de Cosmin Lambru, pentru o deviere pe lângă Oprican, de la 13 metri, puțin lateral dreapta. Astfel încât, s-a terminat la fel ca la Alexandria, cu AFCM, la precedenta partidă din deplasare: 4-1 pentru trupa găzarilor! Iar săptămâna viitoare, în prima zi a week-end-ului, de la ora 14.00, pe arena Ilie Oană, în compania „satelitului” divizionarei secunde CS Mioveni, „lupii” se vor lupta pentru un al doilea succes consecutiv, care ar coincide cu promovarea lor matematică în eșalonul secund!

ATLETIC: Oprican (cpt) – Sucală, Tr. Din, C. Şerban, Fl. Achim – M. Paraschiv – Fundătureanu, Golban (78 – Tănăsescu), C. Tănase, Traşcă – Al. Preda. Antrenor: Ovidiu Tică.

FC PETROLUL: Bolboaşă – Antoche, Ichim, A. Olaru – Saim Tudor (77 – R. Catană), Chindriş (cpt), Cîrjan (70 – Prunescu), Velisar – Ciocâlteu (61 – Lambru), S. Arnăutu, G. Păun (80 – N. Popescu). Colectiv tehnic: Romulus Ciobanu (antrenor principal), Ciprian Pura (antrenor secund), Cătălin Grigore (antrenor al portarilor), Marius Haită (preparator fizic).

Au arbitrat: Lucian Ţiţii (Șura Mica-Sibiu) – Florian Vişan (Galați) şi Bogdan Vasile (Sibiu).

Observatori: Liviu Voicu Coloj (Filiaşi-Dolj), pentru joc, și Ştefan Poenaru (Botoşani), pentru arbitraj.

Cartonașe galbene: Sucală (71), G. Păun (73), Tr. Din (90+1).

Asupra meciului desfășurat pe o bază sportivă care merită să găzduiască partide de eșalon secund și chiar unele internaționale amicale de juniori, voi reveni mâine, fiindcă ar mai fi destule de scris.

Foto: www.fcpetrolul.ro