Dacă se vor mai retrage echipe din Liga a II-a de fotbal, după Turris-Oltul Turnu Măgurele și, bombă!, Gloria Buzău, va ajunge Petrolul pe loc de… play-off? Deocamdată, Pol Roigé Rodríguez & Co. ar fi pe 7, cu unul mai jos decât zona vizată!

Dragos Trestioreanu -

Dacă se vor mai retrage echipe din Liga a II-a de fotbal, după Turris-Oltul Turnu Măgurele și, bombă!, Gloria Buzău, va ajunge Petrolul pe loc de… play-off? Deocamdată, Pol Roigé Rodríguez & Co. ar fi pe 7, cu unul mai jos decât zona vizată!

Mereu pe fază, de parcă ar fi la o… vânătoare, cei de la siteul www.1923.ro nu au scăpat momentul anunțului-bombă al retragerii din întrecerile Ligii a II-a de fotbal a încă unei echipe, după Turris-Oltul Turnu Măgurele. Dacă la această din urmă grupare era de așteptat să renunțe, exodul fotbaliștilor de valoare din lotul său fiind un semnal cât se poate de clar, retragerea… Gloriei Buzău a luat pe nepregătite toată suflarea fotbalistică din eșalonul secund! Inclusiv pe fanii Petrolului, evident. Deci, nu a fost – deocamdată? – Fotbal Comuna Recea, ceai dintâi despre care se vorbise că ar declara… forfait, ci o formație asupra căreia nu exista vreun dubiu că s-ar putea desființa! Se spune că retragerea ar fi fost dictată de către edilul-șef reales al Buzăului, Constantin Toma (PSD), cel care și-ar fi justificat opțiunea de ultimă oră – în calitate de prim reprezentant ales al finanțatorului echipei, Primăria Buzău – prin lipsa dreptului de a promova a trupei antrenate de Ilie Stan. Neavând un finanțator privat, ci ființând numai pe baza banilor publici, echipa susținută material de primărie, dar și moral, „din umbră”, se zice, de secretarul general adjunct al FRF, buzoianul Gabriel Bodescu, SCM Gloria era la al doilea sezon în care juca – să spun așa – ca să… joace! Adică, nu avea nicio miză! Poate doar cea să nu… retrogradeze, dar nu era cazul său, fiind o bună formație de mijlocul ierarhiei, ca și un fel de „arbitru” al disputelor din Liga 2!

Iată, așadar, cum ar arăta noua ierarhie, alcătuită tot de www.1923.ro, acum după retragerile Turrisului și a Buzăului, dar – anticipează același site – urmând a mai dispărea și alte grupări din acest eșalon, în care Petrolul Ploiești urcă până pe locul 7, cu unul mai jos decât ultima echipă din zona „play-off”, fază în care se vor lupta ploieștenii să ajungă, pentru a mai visa la promovare, fie directă, fie după baraj:

 1. FC U 1948 Craiova – 29 puncte
 2. Viitorul Pandurii Târgu Jiu – 25 puncte
 3. FC Rapid 1923 București – 25 puncte
 4. ASU Politehnica Timișoara – 24 puncte
 5. Dunărea Călărași – 23 puncte
 6. Metaloglobus București – 21 puncte
 7. Petrolul Ploiești – 20 puncte
 8. Universitatea Cluj – 20 puncte
 9. CS Mioveni – 19 puncte
 10. SSC Farul Constanța – 19 puncte
 11. AFK Csikszereda Miercurea Ciuc – 18 puncte
 12. CSM Școlar Reșița – 15 puncte
 13. Concordia Chiajna – 14 puncte
 14. Fotbal Comuna Recea – 14 puncte
 15. CSM Slatina – 13 puncte
 16. Ripensia Timișoara – 12 puncte
 17. Unirea Slobozia – 12 puncte
 18. Aerostar Bacău – 8 puncte
 19. Pandurii Târgu Jiu – 7 puncte
 20. Turris-Oltul Turnu Măgurele – 0 puncte
 21. SCM Gloria Buzău – 0 puncte