Va rămâne astăzi liber de contract Félix Mathaus, după ședința CNSL? Când va mai putea fi legitimat de Petrolul, club cu interdicție la transferuri din cauza unei datorii?

Dragos Trestioreanu -

Va rămâne astăzi liber de contract Félix Mathaus, după ședința CNSL? Când va mai putea fi legitimat de Petrolul, club cu interdicție la transferuri din cauza unei datorii?

În urma unei informații – ținută pe șest, inițial, de către conducerea FC Petrolul – s-a aflat că există o interdicție la transferuri, dictată de UEFA din cauza unei datorii a clubului găzarilor la fotbalistul albanez Armando Vajushi (foto sus, în text; 30 de ani). Cel de care s-a dorit a se scăpa în iarnă, printr-o reziliere de contract. Cum jucătorul a refuzat să fie aruncat precum o măsea stricată, aflându-se încă șase luni sub angajament, a rămas la Ploiești până în vara acestui an, antrenându-se pe terenul din incinta Rafinăriei Vega, cu juniorii din academie, dar fără a mai fi plătit!

După expirarea contractului său, pe 30 iunie 2022, Vajushi a plecat acasă în Italia, la Verona, și a dat-o în judecată pe FC Petrolul la UEFA, pentru neplata drepturilor salariale din perioada în care fusese dat afară din lot. Iar asta la solicitarea antrenorului principal Nicolae Constantin, care, de altfel, a recunoscut public că el a fost cel care a anunțat că nu mai are nevoie de serviciile lui Armando Vajushi. Drept urmare, analizând cazul albanezului, UEFA a decis că acesta trebuie să încaseze 17.000 de euro, scadența fiind 26 august 2022, și încă 6.400 de euro, cu scadență 31 august a.c., sume din care numai ultima (31.132 RON) i-a fost achitată pe data de 1 septembrie 2022. Situație în care cei 17.000 de euro au rămas neplătiți în continuare, la care s-ar adăuga, se pare, și penalizări. Astfel că UEFA nu poate ridica încă interdicția la transferuri a Petrolului!

Astăzi, pe 6 septembrie, este programată discutarea, la Camera Națională de Soluționare a Litigiilor, cazului lui Félix Mathaus Lima Santos (foto, la titlu și în text, mijloc; 31 de ani), fost căpitan la Gaz Metan Mediaș. Fotbalistul din Insulele Capului Verde a solicitat acordarea de către FRF a statutului de jucător liber de contract. După câteva amânări, din cauza numărului mare de dosare pe rol, s-ar putea ca azi, totuși, Mathaus să fie eliberat de clubul ardelean. Antrenându-se de ceva vreme sub comanda lui Nae Constantin și jucând și într-un meci amical, la Plopeni, contra echipe locale CSO, din Liga a III-a, fundașul central abia aștepta să poată fi legitimat de FC Petrolul. Numai că, având transferurile blocate de UEFA, situația lui devine în continuare una nerezolvabilă pentru ploieșteni.

Contactat de www.gsp.ro, site care a postat că datoria către Vajushi ar fi de 75.000 de euro, suma fiind însă eronată, după cum se observă mai sus, președintele executiv al FC Petrolul, ex-internaționalul Costel Lazăr (foto jos), a declarat că s-a făcut o plată pe numele lui Armando Vajushi. Iar drept urmare, forul conducător al fotbalului european va ridica embargoul transferurilor clubului ploieștean, în maximum 48 de ore. Dacă așa era, Félix Mathaus Lima Santos putea fi legitimat imediat în momentrul obținerii statutului solicitat. Numai că, surse bine informate afirmă că nu ar fi fost achitată în integralitate, de fapt, suma restantă, fapt pentru care Félix Mathaus ar trebui să mai aștepte până să devină „lup” cu acte în regulă!

Foto: www.playsport.ro, www.fcpetrolul.ro și www.primasport.ro