Dan Bucșa s-a întors la un… alt Petrolul. După meciul de debut cu Boldeștiul pare a fi „noul Ghinga”

Dragos Trestioreanu -

Dan Bucșa s-a întors la un… alt Petrolul. După meciul de debut cu Boldeștiul pare a fi „noul Ghinga”

Rămas liber de contract de la finele lunii trecute, după ce i-a fost reziliat angajamentul cu prim-divizionara Concordia Chiajna, la care a bifat cinci partide în tur, din postură de rezervă utilizată, Dan Mihai Bucșa, fotbalistul născut la Dej în urmă cu 30 de ani și cu tată având, în Cluj, o prolifică firmă distribuitoare de întăritoare la efort pentru sportivi, s-a întors la Ploiești. De data aceasta, la un… alt Petrolul, decât cel la care a îmbrăcat echipamentul galben-albastru în sezonul… falimentului, 2015-2016!

Dintr-o listă cu zeci de propuneri de fundași centrali, cu precădere străini, până la urmă a fost ales… mijlocașul central de meserie Dan Bucșa, pe care siteul www.transfermarkt.de îl mai dă și ca posibil fundaș dreapta, nicidecum și central! Dar, dacă așa o fi spus la negocieri și o fi fost și crezut, a putut lua fața celorlalți propuși! Reamintesc că, înaintea semnării unui contract cu Bucșa, Petrolul stătea mai slab din punctul de vedere al dublurilor pentru axul central defensiv, în fapt presupușii titulari Georgios Sarris și Lucian Cazan, cei folosiți mai mult în cantonamentul de la Lara, avându-i drept rezerve fie pe improvizații Sebastian Ghinga și Cristian Pușcaș, tot mijlocași centrali la bază, ca și Dan Bucșa, fie pe Alberto Olaru și Valentin Țicu, prea cruzi acum, însă, și lipsiți, implicit, de experiența unui post vital într-o echipă cu pretenții.

Bucșa a mai jucat la Dinamo 2 și 1, să zic așa, Universitatea Cluj, ASA Târgu Mureș, SC FC Petrolul Ploiești, Juventus București, Concordia Chiajna, dar și la echipe străine – una din Liga a V-a a Germaniei și alte două din cea de-a II-a a Ungariei și a Israelului. La cea din urmă a fost dus de către un fost găzar, actual prolific agent. Este vorba despre Bogdan Apostu, impresarul unor tineri „lupi”, Andrei Rus și Mihai Velisar, detașați de clubul găzarilor la SCM Gloria Buzău. Prin venirea lui Dan, Petrolul are în lot nu mai puțin de cinci mijlocași centrali! Dar, s-ar părea că – după poziția în care a debutat azi la noul Peterolul, în meciul amical de la Brazi, cu Petrolistul Boldești, bifând 74 de minute – Dan Bucșa îi va lua locul lui… Ghinga pe lista improvizațiilor din linia defensivă și nu le va face concurență atât fostului echipier al Sportului Studențesc și al lui Sepsi Sfântu Gheorghe, cât și lui Chrysovalantis Kozoronis, Marius Chindriș sau mai sus-amintitului Pușcaș, în fața apărării! 

Revenind la Apostu, contactat de www.gazetaph.ro în privința sosirii lui Bucșa la Petrolul, el a declarat că „nu am avut nicio implicare în acest transfer, dar sunt prieten cu Dan, însă nu și agentul oficial al lui, în acest moment”. Nu mai rămâne decât să se aștepte evoluțiile viitoare ale jucătorului de 30 de ani în amicalul de sâmbătă, 16 februarie 2019, ora 11.00, cu Gloria Buzău, cât și, mai ales, în cele 17 etape rămase de disputat din returul campionatului Ligii a II-a. Până atunci, să consemnăm succesul la scor al „galben-albaștrilor” în dauna Boldeștiului, scor: 5-0 (2-0), ulterior reușitei lui Sergiu Arnăutu (minutul 20), hat-trick-ului curat al tânărului „U 21” Alexandru Stoica (29, 72 și 82)  și al golului de generic al lui Alexandru Saim Tudor (88), toate marcate în poarta unui fost petrolist, Cătălin Nițache! De subliniat că antrenorul principal al Petrolului, Mugurel Cornățeanu, i-a opus lui Marian Ilie, un mix între jucători cu experiență și tineri mai puțin folosiți în stagiul din Antalya sau din propriul centru de copii și juniori.

FC PETROLUL: Brînză (80 – Radu) – Olaru, Bucşa (75 – Nicolae), Ţicu, Dobrea – Chindriş (cpt) – Saim Tudor, Nini Popescu, Enache (74 – Bratu), Stoica – Arnăutu.

PETROLISTUL: Niţache – Popescu, Alecsandru, Ionescu, Ioniţă – Mihai Tudor (cpt), Bencea – Mihăiță, Costache, Niţescu – Ilie. Au mai jucat: Lungu, Badea, Baciu și Stanca.

Foto: www.fcpetrolul.ro