Daniel Chiriță sărbătorește în avans aniversarea a 45 de ani, la… „Legenda Lupilor”. Ex-internaționalul își așteaptă simpatizanții la „Olimpia”

Dragos Trestioreanu -

Daniel Chiriță sărbătorește în avans aniversarea a 45 de ani, la… „Legenda Lupilor”. Ex-internaționalul își așteaptă simpatizanții la „Olimpia”

Duminică, 24 martie 2019, în ziua desfășurării meciului de la Timișoara al fostei sale echipe, FC Petrolul Ploiești, cu ASU Poli, ex-internaționalul Daniel Chiriță, un fotbalist absolut longeviv, arătând ca la prima tinerețe, va sărbători împlinirea vârstei de 45 de ani. Cum echipa pe care o patronează, Petrolul 95 Ploiești, are meci oficial atunci, de la ora 11.00, pe propriul teren, în campionatul Ligii A Prahova, cu CSO Tricolorul Breaza, în care „Chiru” va și evolua, a luat decizia, împreună cu promotorul Adrian Troscenco, cel care a dus la bun sfârșit și prima ediție a „Legendei Lupilor”, de anul trecut, să devanseze ziua patrulaterului cu 48 de ore.

Astfel, astăzi, 22 martie, de la ora 13.00, simpatizanții lui Chiriță, dar și ai fotbalul ploieștean și prahovean, sunt invitați la sala Olimpia, pentru un turneu amical la care vor participa echipa națională a artiștilor din România, campioană mondială de profil, antrenată de către sărbătorit, care îi este și jucător, FC Petrolul Ploiești, ultima grupare la care Daniel a jucat în competițiile organizate de FRF, și granzii bucureșteni Steaua și Dinamo. Evident, este vorba despre echipe de old boys. Apropo de old boys, în conferința de presă susținută ieri, 23 martie, la sala de profil de la arena Ilie Oană, întâlnire cu jurnaliștii de promovare a evenimentului sportiv de azi, aniversatul de duminică a declarat că există demersuri în curs la Federația Română de Fotbal pentru a se accepta organizarea unui campionat național pentru fotbaliștii vârstnici retrași din activitate. Chiriță a spus că sunt șanse mari ca această idee să și prindă contur concret.

La conferința de presă, alături de Daniel Chiriță și Adrian Troscenco, a mai fost prezent și viceprimarul Ploieștiului, Cristian Ganea, iar puțin mai târziu, pentru a-al susține pe „Chiru”, a apărut și fostul campion mondial de box profesionist Leonard Doroftei, cel care – în pofida unor supărări absolut justificate – aduce voie bună pe oriunde se află. „Invit toate cluburile sportive din Ploiești și din Prahova să participe la << Legenda Lupilor>>, dorindu-mi să fie deplin fair play la sală, indiferent de simpatii, iar asta pentru că sportul, indiferent de disciplină, trebuie să fie caracterizat de o atmosferă destinsă, să fie un spectacol” – a declarat viceprimarul, adăugând că, „la anvergura lui, Chiriță merită cu prisosință o astfel de sărbătorire”.

Promotorul Troscenco, bine cunoscut organizator al diverselor evenimente sportive de pe plan național, cel care s-a afișat cu un tricou polo, marca Lotto, personalizat, oferit și personajului principal al „Legendei Lupilor”, a explicat de ce s-a ales ziua de vineri, ci nu o alta. „Duminică (n.r. – 24 martie) e aniversarea lui << Chiru>> și nu am fi putut să-l sărbătorim altădată, bucurându-ne că foștii fotbaliști de la Steaua și Dinamo au acceptat să vină la competiție acum”. La rândul său, Daniel Chiriță și-a manifestat speranța că „Legenda Lupilor” va aduna cât mai multe ediții de-acum încolo. În sala de conferințe s-a aflat și patronul Prahovei Ploiești, Adrian Teodorescu, mai cunoscut drept Teo, el fiind un simpatizant atât al Petrolului, cât și, mai ales, al lui… Dinamo, ambele prezente la turneu! Teo este și un prieten apropiat al lui Chiriță, pe care l-a și propus, de altfel, în dese rânduri, drept… antrenor al „lupilor” actuali! La finalul conferinței, cei din prezidiu au prezentat tricourile în care vor juca participantele la turneu, toate marca Lotto: „artiștii” în negru, petroliștii în galben, dinamoviștii în roșu, iar steliștii – în albastru.