Daniel Opriţa vrea să joace în străinătate

Redactia -

Deşi nu făcea parte dintre fotbaliştii de care conducerea SC FC Petrolul a decis să se despartă – doar Stefano Avogadri, Carlos dos Santos, zis Cesinha, Sebastian Cojocnean, Gaston Mendy, Anthony Nwakaeme, alias Tony, fiind se pare pe listă, nimic nefiind însă comunicat oficial -, ex-căpitanul echipei „lupilor” Daniel Opriţa (foto, la minge, urmărit de Hugo Moutinho; www.fcpetrolul.ro) a cerut permisiunea, potrivit siteului clubului găzarilor, să fie lăsat să plece în străinătate. Asta pentru a mai prinde un contract mai bun din punct de vedere financiar, pe final de carieră. În baza seriozităţii şi a devotamentului arătate de către cel poreclit Dinel, adus la Ploieşti de Vivi Răchită pe când Petrolul combătea în eşalonul secund, oficialii găzarilor l-au anunţat că poate să facă această încercare, iar dacă va avea succes, atunci va fi lăsat să se transfere fără probleme.

Opriţa a declarat miercuri, 12 decembrie 2012, pentru www.fcpetrolul.ro, că “am o vârstă şi aş dori să-mi caut un contract afară, în condiţii financiare mai avantajoase. Am vorbit cu cei din conducerea clubului şi am găsit înţelegere din partea lor, în sensul în care voi fi lăsat să plec fără pretenţii financiare, dacă îmi voi găsi un alt angajament. Dacă nu, atunci voi fi prezent la reunirea lotului, pe 15 ianuarie 2013”. La rândul său, directorul executiv Alexandru Crângu, preşedinte pe vremea când fotbalistul a fost legitimat la „galben-albaştri”, a declarat: “Contractul dintre SC FC Petrolul şi Daniel Opriţa nu a fost reziliat şi nici nu s-a pus această problemă. Este dorinţa lui de a-şi căuta un alt angajament, în condiţii financiare mai bune, iar noi îi respectăm opţiunea. Daniel a făcut lucruri importante pentru Petrolul, în perioada petrecută aici, iar dacă va găsi un contract superior financiar celui avut la noi, va putea pleca fără pretenţii din partea clubului”.

Fostul jucător al Universităţii Craiova, Stelei şi lui Dinamo, dar şi al unor echipe de afară, este foarte iubit de suporterii Petrolului, fiind şi singurul rămas în lot dintre cei din efectivul care a reuşit promovarea în Liga I, după şapte ani, în 2011. Model de comportament atât pe teren, cât şi în afara acestuia, golgheter al echipei în sezonul precedent, Opriţa şi-a pierdut în ediţia 2012-2013 a Ligii I statutul de titular inamovibil, şi cu Mircea Rednic, şi cu înlocuitorul acestuia din urmă, Cosmin Contra. Astfel, opţiunea lui de a pleca este cu atât mai mult de înţeles. Oricum, va rămâne ca o amintire frumoasă pentru fanii Petrolului, dacă şi va pleca până la urmă, neexcluzându-se, după cum a şi declarat, nici eventualitatea de a se întoarce la Ploieşti, în condiţiile în care nu ar avea sorţi de izbândă în privinţa semnării unui contract cu o echipă din străinătate.