Daniel Savu a revenit în PSD, via Bucureşti

Daniel Dimache -

Daniel Savu a revenit în PSD, via Bucureşti

Daniel Savu a ales să se reîntoarcă în Partidul Social Democrat, după doi ani de „rătăcire” politică alături de Sebastian Ghiţă, în proiectele politice ale acestuia. Lăsând în urmă 16 ani de activitate în PSD, unde a ajuns în funcţia de preşedinte al Organizaţiei Prahova şi în fotoliul de senator (2012-2016), Savu a demisionat în primăvara anului 2016, după ce pierduse şefia organizaţiei judeţene şi poziţia de candidat la Primăria Ploieşti. A fost ambiţia sa şi a colegului politic Sebastian Ghiţă să candideze ca independent la Primărie şi să rupă un procent important de voturi de la candidatul PSD (Cristian Ganea), care a pierdut astfel alegerile locale. Acum, Daniel Savu îşi anunţă reîntoarcerea în Partidul Social Democrat, însă nu la Prahova, unde există multe resentimente la adresa lui, ci la Bucureşti, Organizaţia Sector 4.   

Iată postarea pe pagina sa de Facebook, prin care Daniel Savu îşi anunţă mutarea politică:

<<Mă bucur să vă anunț că mi-am reluat activitatea politică în PSD. Mi-am dorit să revin și, sincer vă spun, mi-a lipsit poza asta. Am convingerea că aici este locul meu, pentru că am fost întotdeauna un om de stânga și cu siguranță așa voi rămâne, indiferent de vremuri sau evenimente.

La propunerea lui Codrin Ștefănescu de a activa în PSD București, am ales Organizația PSD Sector 4, condusă de primarul Daniel Băluță, pe care îl apreciez foarte mult. Mulțumesc pe această cale noilor mei colegi pentru modul deosebit în care m-au primit și vreau să le spun că sunt absolut determinat să pun umărul alături de ei.

Mulțumiri speciale către PSD Prahova pentru recomandarea pe care mi-au dat-o, dar și prietenilor din conducerea centrală a PSD pentru încrederea acordată. Nu în ultimul rând, vreau să le transmit tuturor celor care m-au oprit pe stradă în această perioadă sau mi-au transmis mesaje, m-au încurajat, mi-au pus întrebări și mi-au spus păsurile lor, că le-am ascultat sfatul și vorbele lor au contat în mod special.

În această perioadă deosebit de importantă pentru noi toți, vreau să fiu o voce în plus pentru susținerea programului de guvernare, în care cred foarte mult ca fiind singura soluție viabilă și corectă pentru România. Am convingerea că este de datoria mea să merg mai departe, alături de echipa PSD, în lupta împotriva abuzurilor și statului paralel, a manipulării și poliției politice, inclusiv a manifestărilor generate de aceste fenomene.

Este o realitate demonstrată faptul că, dintre toate etapele politice pe care le-am parcurs în ultimii 20 de ani, acum se concretizează cu adevărat ceea ce numeam la un moment dat “dreptate până la capăt”, prin lupta pentru restabilirea echilibrelor din societatea românească.>>