Daruri pentru noul an școlar de la Protoieria Vălenii de Munte- 750 ghiozdane complet echipate

Daniel Dimache -

Daruri pentru noul an școlar de la Protoieria Vălenii de Munte- 750 ghiozdane complet echipate

 

Miercuri, 31.08.2022, Protoieria Vălenii de Munte a desfășurat o activitate festivă în cadrul căreia au fost oferite 750 de ghiozdane, complet echipate, cu ocazia începutului de an școlar 2022-2023. Sperăm ca prin gestul nostru să venim în sprijinul acestor mici creştini care au nevoie de ajutor, care trebuie să simtă că Biserica este alături de ei şi le oferă atât dragoste părintească, cât şi ajutor material. Beneficiarii sunt copii proveniți din familii cu o situaţie financiară fragilă de pe raza Protopopiatului. Considerăm că Biserica trebuie să fie alături de ceilalți factori implicați în educația copiilor, respectiv familia și școala, o constantă, un liant, pentru ca acești copii să crească armonios din punct de vedere sufletesc, dar și din punct de vedere intelectual. Biserica sprijină formarea copiilor și a tinerilor în spiritul Evangheliei, al iubirii creștine, al ajutorării semenilor și al filantropiei. Copilul își petrece prima parte a existenței în familie și de acolo deprinde învățăturile despre Dumnezeu și despre lume, a subliniat protopopul Mihail Peneș.

Au fost prezenți la eveniment pr. Ionuț Tutea, consilier eparhial al Sectorului Social Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, pr. Mihai Spătaru, inspector școlar pentru disciplina religie în cadrul Inspectoratului Școlar al Județului Prahova, numeroși profesori de religie, preoții din protopopiat și mare parte dintre beneficiari.

Această activitate reprezintă o grijă a noastră, a Bisericii, pentru vlăstarele ei.

Dăruirea celor 750 de ghiozdane se înscrie într-o serie numeroasă de activități social filantropice oferite de către Protoieria Vălenii de Munte, dintre care amintim: meditații săptămânale la limba engleză cu profesor specializat, susținerea în cadrul creșei a unor copii care provin din familii cu situație financiară precară, îngrijirea copiilor și bătrânilor preveniți din Ucraina și găzduiți la așezământul de la Valea Plopului și altele.

Dăm slavă lui Dumnezeu pentru această zi binecuvântată și aduc mulțumire preoților din protopopiat, care au înțeles importanța acestei activități și au susținut financiar  contravaloarea darurilor care însumează aproximativ 100.000 de lei.

Rugăm pe Milostivul Dumnezeu să binecuvânteze acest nou început de an școlar, să dăruiască sănătate părinților pentru a-și susține copiii, înțelepciune corpului profesoral pentru a transmite învățăturile de folos, iar elevilor le dorim succes și spor în asimilarea acestora.