De ce ai nevoie de un program de payroll pentru afacerea ta?

Daniel Dimache -

De ce ai nevoie de un program de payroll pentru afacerea ta?

Necesitatea unui program de payroll în rândul companiilor este tot mai ridicată, de o perioadă îndelungată de timp. Alături de un soft HR, o aplicație de salarizare sporește eficiența specialiștilor de resurse umane. Reducerea volumului de muncă, dar și a timpului necesar pentru realizarea sarcinilor administrative și de payroll, are efecte benefice importante pe termen lung.

Organizațiile se pot dezvolta mai ușor prin adoptarea unor soluții digitale, precum un program de payroll sau un soft HR. Automatizarea anumitor procese previne erorile umane, care pot apărea în cazul acțiunilor repetitive, efectuate manual de către personalul responsabil.

Program de payroll pentru operațiuni complexe

Pentru a economisi resurse materiale, dar și pentru a salva energie și timp, digitalizarea procedurilor de salarizare și de resurse umane este soluția la îndemână. De multe ori, calculul de salarii poate fi complicat, mai ales în companiile cu un număr ridicat de angajați, caz în care pot apărea diverse situații de care trebuie ținut în cont. O contribuție importantă la simplificarea calculului o are și un soft HR în care este inclus un program pontaj, de unde pot fi preluate cu acuratețe datele despre prezența angajaților.

Cu un program de payroll poți optimiza atât operațiunile de calcul, cât și alte proceduri din zona financiar-contabilă. În plus, faptul că este actualizat permanent cu modificările legislative îți permite utilizarea lui în siguranță și fără griji. Ai parte de o securitate sporită a datelor introduse, și nu mai ai nevoie de documente tipărite, greu de gestionat și de accesat în contextul unui format hibrid de muncă. Totodată, utilizarea tehnologiei în companie îți reduce costurile pe termen lung.

Care este utilitatea un soft pentru administrarea personalului?

În completarea unei program de salarizare vine un soft HR, o soluție digitală pentru gestionarea și optimizarea proceselor de zi cu zi din zona managementului de personal. La fel ca o aplicație payroll, software-ul permite profesioniștilor de resurse umane să își organizeze mai bine timpul și resursele. Toate datele despre angajați pot fi centralizate într-un soft HR, de unde pot fi eliberate cu ușurință diverse cereri, adeverințe sau alte documente de care oamenii au nevoie.

Sistemul de self-service, disponibil în cadrul unei aplicații de resurse umane, are un rol major în eficientizarea activității de administrare de personal. Putem spune că atât un program de payroll, cât și un soft HR contribuie semnificativ la creșterea productivității generale dintr-o companie, prin numeroasele beneficii de care au parte cei care le implementează.

Transmiterea fluturașilor de salariu către angajați

O altă utilitate a unui program payroll care trebuie menționată, este opțiunea de a genera și de a transmite fluturașii de salariu către angajați, prin email. Astfel ai parte de o comunicare transparentă în organizație, iar aceștia își pot accesa informațiile despre veniturile salariale de pe dispozitivul propriu, fără a fi nevoie de tipărirea și distribuirea fluturașilor în format fizic. Prin urmare, este o soluție convenabilă pentru ambele părți, iar totul are loc cu rapiditate și precizie.

Optimizează activitatea companiei tale

Utilizarea unor sisteme performante, precum cel de payroll, va face ca salariile tuturor angajaților să fie calculate corect, pe baza timpului lucrat și a altor elemente variabile. De asemenea, ei își vor primi remunerațiile la timp, iar prin acest lucru, vor fi mai mulțumiți în companie, fapt care va contribui la retenția acestora pe o perioadă îndelungată. Un soft HR vine în sprijinul programului de salarizare, pentru ca toate procedurile de resurse umane să fie realizate cu ușurință, iar compania să se poate dezvolta într-un ritm accentuat.

Alege să digitalizezi procesele de payroll și de resurse umane din organizația ta, pentru a avea parte atât de creșterea eficienței și a productivității, dar și de reducerea costurilor pe termen lung. Descoperă soluțiile dezvoltate și inovate constant de UCMS by AROBS, o companie cu peste 25 de ani de experiență pe piața software din România. Sistemele create de aceștia, dp-Payroll și True HR, au câte 19 funcționalități distincte și sunt configurabile, pentru a răspunde la particularitățile din companiile din diverse domenii de activitate. Contactează specialiștii UCMS by AROBS prin email la [email protected] sau la telefon 0720 534 424, iar ei îți vor prezenta funcționalitățile aplicațiilor lor.