De ce Edi Iordănescu ar fi fost cea mai fericită alegere pentru banca Petrolului. Avea tot ce-i trebuie! Balint nu era bun în vară și e acum?

Dragos Trestioreanu -

De ce Edi Iordănescu ar fi fost cea mai fericită alegere pentru banca Petrolului. Avea tot ce-i trebuie! Balint nu era bun în vară și e acum?

Parcă pe același principiu, de a destructura conducerea tehnică a unei contracandidate la promovare, conducerea Petrolului – cel puțin așa notează, exclusiv, www.telekomsport.ro, în seara aceasta – a optat să-l înlocuiască pe Leo Grozavu, dat afară vineri dimineață, cu… Balint Laszlo! Gyuszi, așa cum mai este cunoscut tehnicianul brașovean, este lider la zi al ierarhiei Ligii a II-a, cu Sportul Snagov. Balint este același antrenor pe care găzarii nu se… grăbiseră în vară să-l semneze, ajungându-se astfel să-l aducă la echipă pe recent reziliatul! Pe lista Petrolului s-au mai aflat, se zice, și Edward Iordănescu, și Claudiu Niculescu. Asta din ce s-a mai aflat, neoficial.

După ce, miercuri seară, ulterior remizei albe de acasă a Petrolului, de la capătul partidei cu CS Mioveni, se discuta în media despre iminenta demitere a lui Leo Grozavu, iar după două zile, aceasta a și fost făcută public, au fost avansate – neoficial, e drept – și primele nume de înlocuitori. În pole-position, cum era absolut normal, a fost cel al lui Edward Iordănescu. Asta chiar dacă tehnicianul care a câștigat Supercupa României, în vară, cu echipa campioană en-titre, CFR Cluj, declarase că nu va mai pregăti vreo echipă până în iarnă. Însă, nu asta ar fi fost problema, fiindcă fostul antrenor al lui Edi Iordănescu, de la FC Petrolul, din sezonul 2002-2003, cel al promovării… degeaba în Divizia A, adică Octavian Grigore, putea conduce bine trupa ploieșteană, până atunci. În știrea postată de siteul postului de televiziune Telekom Sport se scrie că Edi Iordănescu a refuzat oferta Petrolului, motiv pentru care s-a ajuns la soluția aducerii lui Balint.

Iordănescu jr. nu a refuzat-o niciodată pe Petrolul!

În urma unei documentării rapide, am aflat, din surse bine informate, că fiul fostului selecționer Anghel Iordănescu nu a refuzat NICIODATĂ vreo ofertă a Petrolului! Nici în vară, nici acum! Ba chiar, o poate confirma și el! În prezent, doar a cerut ca termen de venire la echipă pauza de iarnă, fiind dispus ca, până atunci, staff-ul său să vină să-l ajute pe Tavi Grigore. Nu s-a gândit la bani, pentru că, dacă ar fi făcut-o, nu ar fi refuzat-o pe „U” Cluj, despre care se spune că venise cu o ofertă superioară găzarilor! Edi Iordănescu accepta să coboare în eșalonul secund – deși nu mai „visa” la așa ceva – numai pentru echipa la care a jucat și la care a suferit și o gravă accidentare, fiind legat sentimental de Ploiești, ploieșteni, Petrolul și suporterii acesteia!

Ce a cerut Iordănescu jr., acum, de la conducerea Petrolului? Condiții bune pentru echipă, din punct de vedere tehnic și administrativ, în schimbul cărora – dacă i s-ar fi oferit – ar fi garantat promovarea la vară, aducând 4-5 fotbaliști în iarnă, care ar fi venit pentru el, aici! Pasul doi ar fi fost, în Liga 1, condiții financiare necesare pentru a se înscrie în lupta la titlu și calificarea în cupele europene! Acesta-i omul, nu pierde timpul, vrea numai mare performanță adevărată, practic, nu doar vocal! Sigur , când ești pe locul 6 în Liga a II-a și auzi de astfel de obiective, ți se pare că-i vorba de utopie! Nu ar trebui, fiindcă în iarna lui 2012, SC FC Petrolul era cu un picior și jumătate revenită în eșalonul secund, iar în vara lui 2013, ridica deasupra capului trofeul Cupa României! Deci, dacă vrei, chiar că se poate!

De ce Balint acum, ci nu în vară?

După meciul din prima etapă a campionatului Ligii 2, la finele căruia scosese o remiză albă, pe arena Ilie Oană, cu echipa lui, Sportul Snagov, Balint Gyuszi – un antrenor pe care, sincer, recunosc că mi l-am dorit când s-a spus – eronat – că Edi Iordănescu ar fi refuzat oferta Petrolului, ceea ce nu a fost deloc adevărat – mi-a declarat, în curtea stadionului, după conferința de presă, că negocierile cu Petrolul trenau și i-a fost teamă să nu „rămână în pom”! Acestea au fost cuvintele lui, iar pentru că Snagovul, mi-a zis tot el, apăsase până la fund pe „accelerația” discuțiilor, el s-a văzut obligat să semneze urgent cu ilfovenii!

Aceleași surse demne de toată încrederea mi-au adus la cunoștință că și în cazul lui Edward Iordănescu s-ar fi procedat la fel, adică, după ce antrenorul și-a prezentat cerințele, nu a mai fost… căutat deloc, fiind instalat Leo Grozavu! Acum însă, haideți – totuși – să așteptăm și anunțul oficial al FC Petrolul cu privire la numirea lui Balint, despre care același site a notat că ar fi fost înlocuit la Sportul Snagov de către Daniel Oprița, un alt nume de pe așa-zisa listă a Petrolului, „Dinel” fiind văzut, de altfel, sâmbătă, la Clinceni, la meciul Academicii cu Chindia Târgoviște.

Foto: www.prosport.ro și www.liga2.ro