De ce l-au „vizitat” pompierii pe un fost fotbalist al Petrolului? Urmarea unei „nepotriviri de caracter”

Dragos Trestioreanu -

De ce l-au „vizitat” pompierii pe un fost fotbalist al Petrolului? Urmarea unei „nepotriviri de caracter”

Când a fost adus la Petrolul, comentariile au fost și pro, ținând cont de CV-ul său, net peste al doilea eșalon fotbalistic din România, dar și contra, din cauza antecedentelor disciplinare, cunoscute deja din mai toate campionatele prin care a evoluat. La Ploiești, a rezistat numai câteva luni și a cerut, de curând, rezilierea contractului, deși suporterii „lupilor” îl plăceau și se atașaseră de el. A fost o despărțire în care fiecare „parte” a avut vina ei, „felia” mai mare „tăindu-și-o” însă Jeroen Lumu.

La un moment dat, pe parcursul turului actualei ediții a campionatului Ligii a II-a, agentul de fotbaliști Bogdan Steriopol, totodată fost jurnalist la cotidianul ProSport, a propus conducerii administrative și tehnice a Petrolului un fost internațional de tineret olandez cu o carieră densă, schimbând totuși echipele precum… șosetele. Feedback-ul era limpede: fotbalist tânăr foarte bun, dar cu mari probleme la capitolul „disciplină”. Se spunea că-i plăcea alcoolul și avusese chiar de-a face până și cu… drogurile. Mai mult, se pare că trecuse și pe la pușcărie pentru o vreme, fiind renumit pentru declanșarea și implicarea în scandaluri. Atunci când a fost preferat în dauna concurentului Gil Lawson, aflat în probe la ora venirii la Ploiești a lui Lumu, s-a știut totul despre olandez. Dar s-a sperat că mâna forte a lui Leo Grozavu, care l-a avut printre preferați, ulterior, își va spune cuvântul. Iar astfel mijlocașul de bandă urma să știe pe cineva de… frică! Și cam așa a și fost de la debutul lui în echipamentul galben-albastru și până când Grozavu a fost dat afară. Aproape totul s-a schimbat odată cu înscăunarea lui Octavian Grigore. Cel despre care se știe că lucrează mai greu cu jucătorii străini! Încă de la primul meci cu Tavi pe bancă, cel de la Daco-Getica, au început problemele pentru Jeroen. Oarecum inexplicabil, a fost scos atunci la pauză. Apoi, a început să joace tot mai puțin spre deloc! Au fost și motive care au ținut și de fotbalist, dar și de lipsa de simț pedagogic a tehnicianului.

Iată, printre altele, ce i s-a reproșat batavului! Într-o luni, nu a apărut la un antrenament, spun surse din interiorul clubului. Contactat telefonic, nu a răspuns la apelurile repetate ale conducătorilor. Firesc, fiind vorba despre un străin, a primit o vizită oficială la domiciliu, dar nici la ușă nu a răspuns. De teamă că s-ar fi întâmplat ceva neplăcut, s-au chemat… pompierii. Să spargă ușa, evident. Nu a mai fost nevoie s-o facă, fiindcă batavul a deschis într-un târziu, fiind chiaun! Era urmarea unei alte nopți bogată în alcool, s-a zis! Însă, se spune, a mai făcut și alte două late de tot. Astfel, a refuzat, inițial, să meargă la meciul de la Brăila, văzând la televizor în ce hal e gazonul de pe arena de acolo! A acceptat până la urmă deplasarea. Totuși, pentru maximă siguranță, Grigore a luat și un al 19-lea jucător în autocarul care a dus-o pe Petrolul spre urbea de la malul Dunării. Observând pe viu mizeria de teren, Jeroen Lumu a spus definitiv pas meciului! La Timișoara, pe stadionul Electrica, în partida cu ACS Poli, a fost trimis devreme la încălzire, fiind rezervă, dar și ținut acolo până când a… dat în clocot. Asta după ce trecuse mai bine de-un ceas! Chemat în minutul 88 să intre în joc, și-a permis să-i arate antrenorului cronometrul de pe tabelă, refuzând să mai vină la schimbare! Dacă la Brăila a greșit, pentru că știa că nu a venit aici în… raiul de pe pământ, ci într-o ligă inferioară și într-o țară cu infrastructură în mare parte depășită, în Banat a fost clar o lipsă de tact a lui Octavian Grigore. Însă, cine știe?, poate că a făcut parte dintr-un plan de lămurire a olandezului că trebuia să plece. Apreciind ultimul episod ca o umilință la adresa lui, Jeroen a cerut conducerii ruperea angajamentului și a părăsit val-vârtej, destul de recent, România, lăsând în urmă întrebări ale fanilor de ce nu mai juca!

Ce s-a întâmplat între oficialii Petrolului și fostul internațional de tineret din Țările de Jos o explică cel mai bine agentul acestuia, într-o declarație oferită pentru www.gazetaph.ro. Steriopol spune: „Îmi pare rău că lucrurile nu au funcționat așa cum m-am așteptat. A fost cum se mai întâmplă în dragoste, adică și nepotrivire de caracter. După plecarea lui Leo (n.m. – Grozavu), ceva n-a mai mers. Poate că el îl ținea mai din scurt și avea teamă de antrenor. Dar eu cred că nu doar Lumu a fost de vină în toată <<ecuația>> asta. Îmi pare rău, repet, pentru că eu am adus la Petrolul un fotbalist valoros. Unul care și-a arătat valoarea după primele jocuri, dar n-a mai fost sa fie! Președintele Cristi Vlad a fost corect în relația cu jucătorul, pentru că și el a venit din iarbă, nu-i așa? Problema a fost în altă parte. Nu vreau să dau în nimeni și nici să iau apărarea cuiva, doar o afirm din nou că a fost exact ca, uneori, în dragoste, mai exact o nepotrivire de caracter”! Ce se va întâmpla pe mai departe cu Jeroen Lumu, numai Dumnezeu știe! E clar doar, acum, că el a devenit istorie pentru Petrolul și suporterii de aici!

Foto: www.fcpetrolul.ro, Twitter și www.fanatik.ro