De ce merită să cumperi un Huawei P9 și în 2020

Daniel Dimache -

De ce merită să cumperi un Huawei P9 și în 2020

Compania chinezească Huawei a marcat un înainte și după în industria telefoanelor mobile inteligente odată cu lansarea Huawei P9. Un telefon high-end care a surprins prin camera sa dublă, cu lentile Leica, pentru a oferi un aparat foto extrem de performant. În plus, astăzi poate fi cumpărat cu mai puțin de 1000 de lei! Ceea ce, să recunoaștem, e cea mai bună parte.

Da, te poți gândi în 2020 la cumpărarea unui telefon lansat în 2016. Deși te-ai putea gândi că e deja obsolet, ei bine, nu poți fi mai departe de adevăr. În primul rând, fiind un telefon vârf de gamă la lansare, Huawei P9 este în continuare un telefon cu un hardware mai mult decât sufficient pentru a putea juca orice joc și a deschide orice aplicație fără probleme. Și să nu uităm de punctual său forte: camera foto. Mai ales senzorul Monochrome, care a fost o adevărată inovație la lansarea acestui telefon, pe care multe alte smartphone-uri după au încercat să o copieze.

Huawei P9 integrează un senzor CMOS RGB convențional, de 12 megapixeli, dar mai are o a doua cameră, tot de 12 MPx, fără filtru RGB, ci cu un filtru monocrom. Chinezii au motivate alegerea la acel moment prin faptul că cele două camera captează împreună același cadru, dar senzorul monocrom ajută la înregistrarea unor imagini cu până la 50% mai mult contrast și o luminozitate de trei ori mai mare decât în cazul camerelor integrate în telefoanele de până la Huawei P9.

Astfel, un Huawei P9 este un telefon ideal pentrucopii, adolescenți sau personae aflate la primul lor smartphone. Dincolo de prețu laccesibil și de performanțele încă ridicate, acest telefon este cel mai potrivit pentru a intra în universul Android. Dacă ai nevoie de un telefon pentru copilul tău sau de un telefon de urgență, care să nu te coste o avere, caută Huawei P9, poate fi cea mai bună alegere.

E suficient să vezi specificațiile acestui telefon, pentru a te convinge că este mai mult decât o alegere bună.

HUAWEI P9:
– touch screen capacitiv LCD, 16 M culori IPS-NEO
– dimensiuni: 70.9 x 145 x 6.95 mm
– ecran: 5,2 inchi
– greutate: 144 grame
– rezoluție: 1080 x 1920 pixeli
– CPU: Quad-core 2.5 GHz Cortex-A72 & quad-core 1.8 GHz Cortex-A53
– memorieinternă: 32 GB
– memorie RAM: 3 GB
– baterie: 3000 mAh

 

Ca dovadă că este un telefon care și după patru ani de la lansare face utilizatorii fericiți, este sufficient să ne uităm pe review-urile lăsate în ultimul an de clienții telefonului Huawei P9 pe site-ul eMAG.

„Foarte bun, nu am avut nici-o problemă cu el cu excepţia unei faze nefericite în care am trecut cu maşina peste el şi a trebuit să-i schimb doar ecranul, merge perfect în continuare de atunci. Achiziţionat în noiembrie 2017”, a scris Corneliu în mai 2020.

„Un telefon excelent. Îl am din decembrie 2016. Face poze foarte bune şi niciodată nu a făcut figuri de niciun fel (ecranul să se vadă nu ştiu cum sau să se blocheze). Nu am ce să-I reproşez. Abia acum bateria a început să ţină cam puţin, în rest merge la fel ca în prima zi”, a spus user-ul Dani, în august 2019.

„Acum după 2 ani şi câteva luni de folosire merge foarte bine, fără pic de lag. Recomand”, susține Prisi, care alăsat review-ul în vara anului 2019.

„Îl am de 2 ani şi sunt foarte mulţumită, merge perfect!! Joc jocuri pe el, face poze foarte mişto şi bateria mă ţine 2 zile în condiţiile în care îl folosesc foarte mult”, adaugă și Mihaela.

„Deja ajuns la generaţia P20, eu tot un P9 simplu folosesc de 2 ani şi înca sunt mega încântat, este un telefon perfect ca dimensiuni pentru mine şi merge ireproşabil!”, scria Daniel.

După cum putem vedea, există clienți fericiți și în 2020 cu telefonul Huawei P9, un smartphone cu un design superb, performanțe la înălțime și un preț mai mult decât avantajos.

(P)