De ce ne urăsc britanicii…

Redactia -

Autorităţile britanice au început ”curăţenia” pe străzile londoneze înainte de evenimentele olimpice ce vor avea loc anul acesta în capitala Angliei. În mod inedit, un mare obstacol în calea lor îl constituie românii din zona Marble Arch – Park Lane, în număr de peste 50, ce amplasează în spaţiul public al Uptownului londonez tabere improvizate în care să-şi petreacă nopţile.

Este vorba despre un grup de cerşetori români ce au pus în impas forţele engleze prin perseverenţa reapariţiei lor pe străzile capitalei în ciuda numeroaselor eforturi de deportare, izgonire sau reamplasare a acestora.

Consiliul local Westminster a organizat ieri o reuniune a agenţiilor locale, la care s-a discutat problema cerşetorilor români şi cele mai bune metode de eliminare a inconvenientului determinat de aceştia. Situaţia este cu atât mai nefericită cu cât numeroase firme, organizaţii, hoteluri din zonă au depus plângeri împotriva românilor, acuzându-i de încălcare a proprietăţii private, tulburarea liniştii publice, tâlhărie şi alte contravenţii.

Invitate să comenteze aceste evenimente, autorităţile din România au preferat să păstreze tăcerea, un senator sugerând că problema trebuie soluţionată într-o manieră în care drepturile omului să nu aibă de suferit. Este clar însă că România apare încă o dată şifonată în urma acestor evenimente, atât în sfera protecţiei acordate cetăţenilor, cât şi în cea ce priveşte migraţia populaţiei homeless.