De ce nu a mai fost totuși știrea zilei rezilierea contractului cu SC FC Petrolul al lui Gigi Mulțescu

Redactia -

De ce nu a mai fost totuși știrea zilei rezilierea contractului cu SC FC Petrolul al lui Gigi Mulțescu

După o perioadă bună de timp în care informațiile – mult așteptate – dinspre SC FC Petrolul au lipsit cu desăvârșire, apropierea zilei reunirii, 12 ianuarie 2015, a scos parcă din amorțeală conducerea clubului. Poate că a fost și consecința faptului că doamna Clarisa Vârceoroveanu, soția patronului societății, Daniel Capră, a preluat frâiele, primind dreptul de semnătură de la bărbatul său. Activă, a purces la întâlniri cu primarul Iulian Bădescu și cu managerii de la SGU, firmă care a cerut intrarea în insolveță a SC FC Petrolul pentru neachitarea a circa 300.000 de euro – restanță din chiriile rezultate din folosirea arenei Ilie Oană. Pe aceeași linie a intrării în pâine, cum se mai zice, a doamnei Vârceoroveanu se încadrează și anunțul de pe siteul www.fcpetrolul.ro conform căruia ceea ce se aștepta chiar mai demult, rezilierea contractului cu înlocuitorul lui Răzvan Lucescu, Gheorghe Mulțescu (foto jos; www.fcpetrolul.ro), s-a rezolvat în sfârșit. Și totuși, nu despărțirea de Gigi Mulțescu a fost știrea zilei de joi, 8 ianuarie, ci o altă informație legată de SC FC Petrolul. Astfel, pe blogul său, jurnalistul Dragoș Pătraru a postat documente oficiale care arată că liniștea de până acum a fanilor găzarilor cu privire la deținerea mărcii de către municipalitate nu-și avea, de fapt, deloc rostul!

Abia după atâta timp, s-a aflat că ceea ce se știa odată era absolut fals. Mai exact, potrivit actelor, posesorul mărcii nu este Primăria Ploiești, așa cum li s-a spus fanilor în urmă cu cinci ani și jumătate, ci SC FC Petrolul – pe perioada de valabilitate a acesteia, dar și după prelungirea ei cu încă 10 ani! Așa s-a stipulat în documentul semnat de fostul edil-șef, respectiv de ex-președintele Consiliului de Administrație al SC FC Petrolul, Florin Bercea. În act se stipulează și condițiile în care municipalitatea ar putea reprimi marca, cea mai importantă fiind… falimentul actualei societăți aflate sub patronatul lui Daniel Capră. O situație la care niciun simpatizant al Petrolului nu vrea nici măcar să se gândească. Cert este că, odată cu intrarea în noul an, „surprizele” încep să se înmulțească. Și încă nu s-au întors la treabă jucătorii, nu a fost anunțat noul lor antrenor ș.a.m.d. Că Alcenat a mai fost lăsat puțin în vacanță nu ar fi cine știe ce „bombă”, dacă nu cumva explicația ar fi vreo negociere cu vreun alt club, țiinută departe de ochii suflării petroliste.

GheorgheMulC5A3escuafostprezentatoficiallaFCPetrolul_499043Pe acest fond de incertitudine și de anunțuri care te lasă cu gura căscată, Asociația Diaspora Galben Albastră, tot mai activă și ancorată puternic în viața echipei de suflet, a luat taurul de coarne – în lipsa unei mobilități a celorlalte asociații de suporteri – și a propus o întâlnire „tripartită”. Una la care să participe conducerea primăriei, cea executivă a SC FC Petrolul și ale asociațiilor de suporteri ai „lupilor”. Andi Crângu a răspuns favorabil, despre  fani nefiind niciun dubiu că-și doresc o astfel de întâlnire, mai rămânând ca și reprezentanții municipalității să-și dea acordul. Asta mai ales în condițiile în care li s-a solicitat să fie gazdă a „mesei rotunde”. Practic, o astfel de întâlnire trebuie să aibă loc, deoarece fiecare parte de la discuții are același interes: depășirea momentelor de criză în care se află acum echipa fanion a Ploieștiului. Nu mai este loc de orgolii, de interese, de planuri, de alternative – soluția fiind una singura, dacă nu se dorește a se ajunge la faliment: unirea tuturor forțelor care au legătură directă cu Petrolul!

Pasivitatea poate costa pe termen foarte scurt, tot așa cum ar însemna și tergiversarea lucrurilor. Lăsatul de azi pe mâine nu folosește nimănui, fiindcă a crede că a o lua din nou de la capăt ar fi cea mai bună soluție incumbă, în realitate, un mare risc. Un loc la vară într-o ligă în care au retrogradat șase echipe din primul eșalon ar coincide cu doi ani pierduți, doi ani departe de cea dintâi scenă a sportului rege. Alt lot, alte pretenții, suporteri în număr mai mic pe stadion, imagine tot mai puțină, în condițiile în care s-ar anticipa că ploieștenii ar adopta pe loc o nouă formație chiar și purtând numele de Petrolul. Așa cum sugerează, pe blogul său, că s-ar putea întâmpla ex-edilul șef al municipiului, respingând ideea imposibilității folosirii acestei denumiri, așa cum rezultă tocmai din documentul semnat de domnia sa. Încurcate mai sunt căile…