De ce nu s-au mai întors Boudjemaa, Pablo de Lucas și Hamza la Petrolul…

Dragos Trestioreanu -

După ce s-a scris, prin decembrie trecut, că Damien Boudjemaa ar putea reveni la Petrolul, pentru a „da o mână de ajutor” la salvarea de la retrogradare, cu siguranță că fanii „lupilor” – cei care nu aveau cum să-l fi uitat după ce a plecat de la Ploiești la Slavia Praga  – s-au bucurat, fără doar și poate. Când a semnat însă, în luna următoare, cu Astra Giurgiu, echipă care se antrenează, în timpul săptămânii, tot aici, în cartierul 9 Mai, aceiași simpatizanți au simțit durerea unei săgeți înfipte direct în inimă! Apoi, când Viitorul Constanța se afla în ultimele zile de cantonament din Turcia s-a anunțat că Gică Hagi a bătut palma cu… Pablo de Lucas, cel care a renunțat astfel la contractul său cu Beitar Ierusalim, după doar șase luni de la plecarea de la Petrolul. A fost a doua… săgeată otrăvită! În sfârșit, marți, 16 februarie 2016, înaintea meciului cu Dinamo, din deplasare, Concordia Chiajna a făcut publică achiziția lui… Hamza Younes (foto, în dreapta, alături de președintele ilfovenilor, Cristian Tănase, și impresarul Traian Gherghișan; www.digisport.ro). Da, cel numit „Regele Ploieștiului”, de către fanii găzarilor, pe când era golghterul echipei ploieștene, a revenit, și el, în România, ca și foștii săi coechiperi de altădată, și va fi adversar al „lupilor”în play-out” ! A fost a treia săgeată cu „venin” și sigur și ultima de-acum, în inima petroliștilor!

Trei fotbaliști, nu jucători de fotbal, trei vedete, care au evoluat împurenă în perioada de vârf a Petrolului. Fotbaliști care au câștigat Cupa României în 2013, Boudjemaa și Hamza, sau au participat la cel mai teribil meci din Europa League al „galben-albaștrilor”, cel de la Plzen, la acel 4-1 cu Viktoria, în turul III preliminar al ediției 2014-2015. E vorba despre Pablo de Lucas, care a marcat și un gol de poveste atunci, după o centrare cu exteriorul piciorului drept a lui Adrian Mutu, la singurul meci cu adevărat încântător, la Petrolul, al „Briliantului”. Au plecat, pe rând, de pe „Ilie Oană”, impresia cvasi-generală fiind însă că nu neapărat la dorința lor, ci mai degrabă… forțați s-o facă, de diverse împrejurări sau persoane. Apropo de persoane, jurnalistul bucureștean Decebal Rădulescu a declarat marți seară, aflat în studioul DigiSport Special, că – din sursele sale – știe de o autopropunere a tunisianului de a fi revenit la Petrolul, pentru cele trei luni rămase până la finele sezonului. Și din sursele noastre am aflat la fel, cu amendamentul că, se pare, cel căruia i s-a transmis această ofertă de revenire, deși știa că atacantul era liber de contract, a evitat să-i dea un răspuns favorabil. Până la un punct, personajul respectiv ar fi de înțeles, fiind cel care i-a adus – și semnat – pe Michelle Paolucci și Markos Michail. Cum nu putea sa renunțe tocmai acum la vreunul dintre ei – cu siguranță că și italianul, și cipriotul ar fi refuzat vreo reziliere amiabilă de contract -, oficialul respectiv nu i-a mai dat lui Younes niciun răspuns. Ar mai fi fost un loc în lot pentru nord-african, pe banda stângă, acolo de unde venea, odată, și-i făcea Monsef Zerka paravan, ca să înscrie pe bandă rulantă. Dar, pare-se, Dacian Varga este un… inamovibil la Petrolul!

Ce erau să facă acești trei fotbaliști? Să riște să vină la un Petrolul insolvent, de la care spaniolul plecase în vară, renunțând la un an de contract? Să riște să nu-și mai primească banii, așa cum se mai întâmplase cu francezul, care a și stat pe tușă în actualul sezon de toamnă? Hamza Younes, după cum a spus Decebal Rădulescu, dar nu numai el, se vede că ar fi riscat! Mai trebuia să riște și creatorul „new Petrolul”, însă fie nu a avut ce face, fie chiar nu a vrut. Oricum, de numele celui din uirmă se leagă… plecarea lui Younes de la Petrolul, nicidecum sosirea lui la clubul găzarilor. Asta așa, ca… fapt divers!