De ce s-o dori curățarea lotului din sezonul trecut al Petrolului? Nici tinerii prahoveni nu mai corespund? Iar cu împrumuturi?

Dragos Trestioreanu -

De ce s-o dori curățarea lotului din sezonul trecut al Petrolului? Nici tinerii prahoveni nu mai corespund? Iar cu împrumuturi?

Odată cu apropierea zilei reunirii lotului FC Petrolul Ploiești, în vederea debutului pregătirilor pentru ediția 2019-2020 a campionatului Ligii a II-a de fotbal, se înmulțesc și zvonurile cu privire la numele fotbaliștilor care ar fi semnat deja contracte sau urmează s-o facă, dar și a celor chemați să li se rezilieze, asta după ce unii au plecat sau se aude că ar fi plecat, deja. Însă, confirmări sau infirmări se vor primi cu adevărat abia luni, 24 iunie, la ora prânzului, atunci când se spune că vor susține o conferință de presă Marius Stan, noul președinte executiv al FC Petrolul, și Flavius Stoican, actualul antrenor principal, despre care se zvonește că ar veni la Ploiești însoțit de un staff tehnic profesionist, însumând… șapte persoane.

În privința sosirilor, se zice că au ales să evolueze sigur la Petrolul, în sezonul următor, Ionuț Cioinac (foto, la titlu, în stânga, duelându-se cu fostul „lup” Filipe Teixeira) și Mădălin Mihăescu. Deși sumele din contract sunt confidențiale, se speculează totuși că s-ar fi… stricat cu aceștia, dar nu numai, prețurile pieții de la eșalonul secund! Apoi, se mai spune și că la fel s-ar fi procedat și cu feciorul lui Florentin Petre, Patrick, și el simpatizat de Stoican. Ca și, de altfel, mijlocașul central Alin Lazăr, un tânăr de la Dinamo, care joacă pe postul lui… Robert Enache, cel din pepiniera „lupilor”. Dar, despre cel din urmă, ca și despre un coechipier de la trupa lui Gheorghe Liliac, mijlocașul de bandă Mario Bratu, ambii fiind debutați în L2 de către Gheorghe Mulțescu către finele returului trecut, s-a lansat zvonul că, dacă nu ar mai fi doriți de noul A1, atunci ar vrea să plece fie la FCSB, fie la Viitorul! Zvonuri sunt și despre Valentin Țicu (foto, sus în text, în dreapta) și Mihai Velisar, tot doi tineri din fostul centru de copii și juniori al defunctei SC FC Petrolul, auzindu-se astfel că cel dintâi ar fi plecat la Universitatea Cluj, iar cel de-al doilea – la Gaz Metan Mediaș. Totuși, este mai greu de crezut așa ceva, în cazul celor din urmă, ba chiar și a celor dintâi.

În ceea ce-i privește pe alți componenți ai lotului din sezonul trecut, Marius Chindriș, Nini Popescu și Jean Prunescu (foto, jos în text, premiat de fosta mare glorie Mircea Dridea, ca „jucător al lunii”, votat de suporteri într-o anchetă a acestora), surse apropiate clubului găzarilor afirmă că ar fi fost chemați toți trei, după conferința de presă de luni, să discute… rezilierea contractelor cu președintele executiv Marius Stan. Astfel încât, un singur petrolist senior din efectivul Ligii a III-a, golgheterul Sergiu Arnăutu, ar fi sigur, acum, de locul său în viitorul lot, deoarece despre căpitanul Laurențiu Marinescu se speculează că ar pune ghtele în cui! În privința lui Prunescu, la el a fost o situație specială, reamintind că a semnat cu AS Petrolul 52 Ploiești un angajament pentru 5 ani, iar asta la puțină vreme după startul campionatului Ligii A Prahova. A fost un titular inamovibil atunci, a jucat destul și în turul întrecerilor L3, însă, odată cu venirea înlocuitorului de pe banca tehnică al lui Octavian Grigore, mai exact a lui Romulus Ciobanu, au început necazurile pentru el! Apoi, vara trecută nu a fost luat în cantonamentul din Slovenia, de Leo Grozavu. Iar apoi, s-a trezit trimis de conducere să se antreneze cu juniorii A, până a fost rechemat la antrenamentele echipei de seniori, de către același Grozavu. S-a zvonit atunci că, de fapt, președintele executiv Cristian Vlad nu l-ar mai fi dorit în lot pe Prunescu, iar decizia tehnicianului de readucere a lui la „echipa mare” ar fi fost o… vendetă contra șefului Executivului, cei doi având, la acel moment, relații extrem de reci! În sfârșit, în iarnă, Jean a fost împrumutat, pentru retur, la Dacia Unirea Brăila, tot în eșalonul secund, la sugestia lui Vlad, pentru a se repune pe picioare, așa cum se zice în limbajul fotbalistic. I s-a explicat atunci, de președinte, că se aduseseră jucători de top, iar cel mai vechi om din lot nu ar mai fi avut loc, deși fusese ținut tot campionatul L3 cu același salariu ca și la L4, adică… 2.000 de lei/lunar! Ce s-a întâmplat ulterior știe toată lumea! Cazuri similare până la un punct au avut și Chindriș, și Popescu. Chiar dacă jucători buni amândoi, cu o contribuție mare la promovarea în L2, ei au fost săriți des din schemă de Leo Grozavu și de urmașii săi pe bancă, exceptându-l pe Gigi Mulțescu, despre care se auzise că ar fi vrut să se bazeze și pe Prunescu în viitorul sezon, evident dacă ar fi continuat activitatea la clubul „lupilor”! Nota bene, suporterii Petrolului nu cred că vor mai înghiți îndepărtarea fotbaliștilor locali sau a celor devotați clubului, sub pretextul că toti cei aduși în locul acestora ar fi unii „de top”! Tot la capitolul „zvonuri”, s-ar putea include și informația conform căreia la FC Petrolul s-ar fi schimbat firma de pază a lui Ion Mihai, Randory Security, cu o alta, care este sub contract și cu Federația Română de Fotbal.

Foto: www.gsp.ro și www.fcpetrolul.ro (Cristi STAVRI)