De ce să alegi o mașină second hand și de unde să o cumperi?

Daniel Dimache -

De ce să alegi o mașină second hand și de unde să o cumperi?

În cele mai multe dintre cazuri oamenii dispun de un buget limitat pentru achiziționarea unei mașini, o mașină nouă fiind mult prea scumpă, așa că se orientează către piața auto second hand.

Dar de unde achiziționăm o  mașină rulată ( mașină second hand)

Multe dintre persoanele care au ales vreodată să achiziționeze o mașină second hand s-au lovit de așa zișii samsari, care încercau să le vândă mașini de o calitate îndoielnică, la un preț mult mai mic decât prețul pieței. 

Probabil și acesta a fost unul dintre motivele care a făcut să apară firme care vând mașini second, mașini verificate si cu km reali, mașini pentru care, la achiziționare, să primești și garanție.

Alegând  dealeri auto sh vei observa că la aceștia vei găsi  nu doar o singură mașină, o singură  marcă, ci mai multe mărci de mașini, mai multe modele, din care chiar ai ce să alegi.

De ce să cumperi o mașină second hand?

Achiziționând o mașină second hand îți vei putea lua o mașină cu mai multe dotări la un preț  mult mai mic. Acesta este un mare avantaj pe care ți-l oferă achiziționarea unei mașini second hand. Nu trebuie să dai mulți bani pentru multe dotări pe mașină, poți găsi mașini cu multe dotări și la mâna a doua. Plus că o mașină nouă ajunge ca după un an de zile să își piardă 30% din valoarea sa inițială. Tu nu va trebui să treci prin aceasta experiență neplăcută deoarece vei achiziționa mașina la un preț cât mai corect, în stare foarte bună.

Dacă ai un buget care te limitează sau dacă ești proaspăt șofer și îți dorești o mașină pe care să înveți să conduci, atunci o mașină sh este perfectă pentru tine.

La ce trebuie să te uiți atunci când cumperi o mașină second hand?

În special în cazul în care îți alegi mașina second de la o persoană fizică sau samsar, trebuie să fii foarte atent deoarece sub o caroserie frumoasă se pot ascunde multe defecte. 

De cele mai multe ori se dovedește că aceste defecte sunt destul de costisitoare și de multe ori mai bine îți cumperi altă mașină decât să o repari pe cea actuală, prețurile fiind apropiate.

De aceea, du-o la un mecanic pentru o verificare amanuntită, examinează  cu atenție caroseria mașinii, urmărind urmele de rugină, de vopsea sau denivelările tablei. Acestea pot fi semne ale unui posibil accident sau urme de reparații.

Verifică tot ce te interesează și pune toate întrebările pe care vrei sa le pui.

E foarte important să te asiguri că mașina nu a fost inundată, deoarece o mașină inundată va avea probleme destul de grave pe termen lung, ajungând chiar să nu mai funcționeze.

Pentru partea mecanică ( ambreiaj, frâne, motor ș.a) du mașina la un mecanic. Acesta este un pas foarte important deoarece mecanicul va ști la ce să se uite .

Dacă achiziționezi mașina de la o firmă vânzări auto second hand(dealeri auto sh) nu va trebui să îți faci griji pentru aceste aspecte deoarece firma se va ocupa de verificarea tehnică a mașinii de înainte să o scoată la vânzare.

Certificatul CarVertical este foarte util pentru a verifica o mașină, așa că nu ezita și cere-l!

De ce să alegi dealeri auto sh?

Aceștia îți vor oferi un cadru legal de achiziționare a mașinii. Ei îți vor oferi o mașină verificată, cu acte în regulă, cu kilometrii reali și îți vor oferi și garanție. 

Ei te pot ajuta cu procesul de înmatriculare, pot să îți recomande chiar și un sistem de finanțare  și îți pot oferi și transportul mașinii direct acasa, pe platformă.

Mai mult, dacă nu vei găsi ceva pe placul tău în România, ei te pot ajuta să îți alegi o mașină din afară deoarece aduc auto rulate import si se ocupa  și cu transport auto internațional, fie colaborează cu cineva.

Concluzie

Caută bine până să alegi o mașină și colaborează cu dealeri auto sh pentru a fi sigur pe ce dai banii.