De ce să apelezi la o firmă de design interior

Daniel Dimache -

De ce să apelezi la o firmă de design interior

Dacă ai idei, dar nu ai cunoștințele tehnice necesare, cel mai bine este să apelezi la serviciile unor designeri profesioniști pentru a crea o renovare spectaculoasă a locuinței.

Un apartament mic sau un conac impresionant reprezintă o oportunitate de a crea un mediu confortabil, creativ și primitor în locuința ta. Dacă optezi pentru serviciile unui designer de interior – înseamnă că vei beneficia de cineva care înțelege nevoile proiectului tău și poate să-i dea aspectul mult visat.

Ce include designul interior profesionist

Există mai multe opțiuni pentru proiectele de design interior. Dacă dorești doar să vezi cum va arăta viitoarea ta casă, o simplă randare va fi suficientă. Designerul va avea nevoie doar de măsurătorile exacte ale proprietății și de dorințele tale de stil. Acesta este așa-numitul design conceptual, care, de obicei, nu include desene și selectarea materialelor.

Un design mai detaliat este documentația tehnică (designul pereților, materialele folosite, culorile pereților și ale podelei, selecția de gresie și faianță și a instalațiilor sanitare), precum și estimări de costuri, cantități estimate de materiale și o indicație privind locul de unde le poți cumpăra.

Avantajele unui designer de interior

Datorită serviciilor unui designer de interior, nu numai că poți vizualiza viitorul design în casa ta, dar poți obține și o serie de alte beneficii:

  • designerii se vor gândi la toate nuanțele privind poziționarea confortabilă a sistemelor de comunicare și de iluminat;
  • posibilitatea de a te familiariza cu modificările în amenajare sau cu completările aduse locuinței tale;
  • dispunerea corectă a mobilierului și umplerea corectă a încăperilor, etc.

O imagine a designului unui apartament oferă, de asemenea, o evaluare vizuală a viitoarelor schimbări în casă.

La ce să fii atent când apelezi la serviciile de design interior

Atunci când se planifică un proiect de design interior Cluj, trebuie să fie luați în considerare următorii factori:

  • Dimensiunea camerei

Dimensiunea obiectului determină caracteristicile amenajării, alegerea soluțiilor stilistice și a opțiunilor de culoare;

  • Numărul de persoane care locuiesc acolo

Proiectanții trebuie să ia în considerare interesele fiecărui membru al familiei care locuiește în apartament. Acest lucru determină amenajarea unei camere sau a unei zone separate pentru toți ocupanții;

  • Stilul de viață și hobby-urile proprietarilor

Nu numai atractivitatea estetică este importantă, ci și confortul și ușurința de întreținere. Avantajul amenajării interioare a apartamentelor este posibilitatea de a realiza cele mai extraordinare proiecte pentru a crea un interior confortabil în propria locuință. Profesioniștii știu cum să folosească bine toate caracteristicile unei încăperi pentru a crea un spațiu confortabil și primitor – exact ceea ce ai nevoie!

Un designer te poate ajuta să proiectezi interioare care au dimensiuni sau forme neregulate. Cu un design interior Bucuresti abil, toate imperfecțiunile unui spațiu primesc un efect funcțional și artistic uimitor. Designerul de interior profesionist îți va spune cum să împarți vizual camera fără a o îngreuna prea mult. De obicei, nu poți schimba dimensiunea casei sau a apartamentului. Dar, de multe ori, o atingere ușoară este suficientă pentru a mări sau a reduce optic spațiul.

Un designer de interior poate să transforme spațiul și să îl facă confortabil și plăcut.