De ce să cumperi un storcător de fructe: beneficiile sucurilor naturale

Daniel Dimache -

De ce să cumperi un storcător de fructe: beneficiile sucurilor naturale

Fanii sucurilor naturale au în storcătorul de fructe un electrocasnic perfect pentru a scoate tot sucul din fructe și legume. Storcătoarele de fructe sunt de mai multe feluri, dar principalele două categorii se împart în funcție de tehnologia de stoarcere: centrifugal și cu ax melcat.

Storcătoarele centrifugal pulverizează fructele și legumele în lame zimțate pe fundul unei strecurători de metal care se învârte rapid. Forţa centrifugă separă sucul de pulpă și o filtrează într-un recipient.

Storcătoarele cu ax melcat procesează fructele și legumele prin zdrobire lentă și apoi sunt trecute printr-un ecran perforat ca să ajungă în recipient. Astfel vei obține mai mult suc și vei putea păstra lichidul pentru o perioadă mai lungă, deoarece va exista mai puțină oxidare în timpul preparării.

Baza unei diete complete și echilibrate stă în ingerarea zilnică a fructelor și legumelor. Cel mai bun mod de a include aceste fructe și legume în mesele zilnice este sub formă de suc. Înainte de a cunoaște avantajele unui storcător de fructe, dacă încă nu ai unul și te decizi să achiziţionezi unul după ce vei citi acest articol, trebuie să afli câteva lucruri importante.

De ce să cumperi un storcător de fructe?

Motivul principal este pentru a obține maximul de nutrienți din fructe, verdețuri și legume, sub formă de suc, în cel mai simplu mod cu putință.

Pe de altă parte, un storcător de fructe este o bună investiție și din punct de vedere financiar, pentru că este un electrocasnic cu un randament excelent. Decât să cumperi sucuri naturale sau preambalate din comerț, ieși mult mai bine din punct de vedere financiar, dacă îți prepari singur sucurile acasă, din ingredientele dorite de tine și în cantitățile dorite.

În plus, un storcător de fructe este un aparat electrocasnic cu o viață utilă extrem de lungă, pentru că este construit din materiale rezistente și de calitate. În definitiv, niciodată nimănui nu strică un suc proaspăt făcut, așa că un storcător de fructe n-ar trebui să lipsească din nicio casă.

Beneficiile sucurilor de fructe, verdețuri și legume

Fructele și legumele sunt alimente de neînlocuit într-o dietă care are ca scop păstrarea sau îmbunătățirea sănătății generale. OMS (Organizația Mondială a Sănătății) recomandă consumul a cinci porții de fructe și legume zilnic pentru o alimentație corectă.