De ce se crede „Regele” deja învins pe arena Ilie Oană?

Redactia -

Apropierea meciului direct din returul campionatului Ligii I de fotbal, dintre SC FC Petrolul Ploieşti şi Viitorul Constanţa, din etapa a XXVIII-a, le-a prilejuit antrenorilor şi unora dintre combatanţi să fie protagoniştii conferinţelor de presă care au prefaţat întâlnirea de sâmbătă, 27 aprilie 2013, ora 19.00, de pe arena Ilie Oană, care va fi preluată în direct de postul de televiziune DigiSport, pe primul său canal.

Primii s-au înscris la cuvânt dobrogenii, tehnicianul Cătălin Anghel şi doi dintre elevii săi, tinerii Sebastian Mladen şi Andrei Vaştag, părând destul de optimişti în perspectiva duelului din week-end. Cu atât mai mult a mirat confesiunea făcută omologului lui Anghel de pe banca „lupilor”, Cosmin Contra (foto; www.fcpetrolul.ro), de către „Regele” fotbalului autohton – Gheorghe Hagi. Întâlnindiu-se la Arenele BNR, cu ocazia Openului de tenis organizat de Ion Ţiriac şi Ilie Năstase, Gică Hagi i-a spus lui Contra că Viitorul nu ar avea nicio şansă la Ploieşti, considerându-se dinainte învins! Afirmaţie pe care petrolistul nu a gustat-o deloc, după cum a şi recunoscut, nefiind de acord cu pesimismul fostului mare internaţional, patron al constănţenilor.

Cătălin Anghel a spus, potrivit www.prosport.ro, că ”va fi un meci dificil, contra unei echipe foarte bune. Părerea mea este că, după Steaua, Petrolul şi Astra au cele mai valoroase loturi. Mergem la Ploieşti să jucăm fotbal şi să obţinem puncte. Astea sunt importante pentru noi. Cred că dintre toate nou-promovatele am dat dovadă că suntem o echipă care joacă, care nu se închide în apărare sau care face anti-fotbal. Am încredere, aşa cum am mai spus, în aceşti copii şi cred că vom obţine un rezultat bun. Ştim că va fi greu, dar trebuie să câştigăm puncte. În astfel de meciuri, cred că jucătorii se automotivează şi că va fi o plăcere pentru ei să joace cu 10-15 mii de oameni în tribună”. La rândul său, fundaşul dreapta Mladen a declarat: ”Ne motivează jocurile cu miză, partidele în care jucăm cu tribunele pline. Presiunea pe care o vom simţi la meciul cu Petrolul ne stimulează, deoarece acestea sunt meciurile adevărate, cele în care ai pentru cine să joci, cele în care te vede lumea. Pentru asta jucăm fotbal”. În sfârşit, feciorul fotbalist al marelui fost boxer Francisc Vaştag, Andrei, a precizat că „am mai fost noi văzuţi victime sigure în multe meciuri şi am obţinut rezultate excelente. Am arătat că suntem o echipă care joacă fotbal şi asta este cel mai important pentru noi. Sperăm să reuşim să obţinem cel puţin un punct şi de pe terenul ploieştenilor. Cert este că va fi un meci spectaculos, deoarece atât noi, cât şi Petrolul abordăm de fiecare dată o tactică ofensivă, care place publicului”.

Circumspect, Cosmin Contra şi-a început speech-ul de la conferinţa de presă, afirmând că “întâlnim un adversar periculos, din două motive. În primul rând, Viitorul joacă pentru evitarea retrogradării, iar în al doilea rând, are o echipă tânără, cu jucători de mare talent, care vor să se afirme. Ne va aştepta, astfel, un meci extrem de greu, dacă nu-l vom trata cu toată seriozitatea. Am insistat foarte mult, după întâlnirea de luni, cu Steaua, asupra acestui aspect, le-am spus băieţilor că va trebui să avem o atitudine similară, ca să putem câştiga sâmbătă. Pentru noi, este foarte important să ne adjudecăm cele trei puncte puse în joc, pentru a rămâne în cursa pentru locurile doi-trei. Viitorul este o echipă care, de la mijloc în sus, are jucători ce pot face diferenţa. Alibec a marcat multe goluri, Dică este periculos pentru că, prin experienţa sa, prin felul în care pătrunde din linia a doua, ajunge foarte uşor în faţa porţii şi, în fiecare meci, are dăuă-trei ocazii clare de gol, mai fijnd şi Chiţu pe stînga, cel care îmi place mult. Poate că apărarea este punctul lor un pic mai slăbuţ, dar, în general, dacă prind curaj, pot să ne pună probleme. Nu sunt victime sigure, aşa cum nici noi nu suntem dinainte învingători”. Referitor la Petrolul, antrenorul acesteia a fost ferm: “Echipa noastră este într-o formă foarte bună, iar băieţii alcătuiesc un grup puternic, atât în plan uman, cât şi în cel sportiv. Nu ştiu dacă acesta este vârful de formă sau putem mai mult. Din punctul meu de vedere, sunt momente în care suferim, nu e uşor să se schimbe lucrurile peste noapte, dar sunt mulţumit de atitudinea jucătorilor. Îmi doresc să menţinem această atitudine până la finalul sezonului”.

„Lupilor” le vor lipsi, în partida cu Viitorul Constanţa, Jean Sony Alcenat, internaţionalul haitian acumulând patru cartonaşe galbene şi fiind suspendat un joc, şi Florent Sauvadet, aflat deja în Franţa, acolo unde faca recuperarea după problemele avute la adductori, revenindu-i o tendinită ce l-a mai supărat în carieră. Jucătorului i s-a permis să plece în ţara lui, pentru că s-a declarat convins de efectele pozitive ale tratamentului de la o clinică din Hexagon, la care a mai apelat în trecut. Astfel, Sauvadet a transmis că are mari speranţe că se va întoarce refăcut, la Ploieşti, în cel mult două săptămâni. „Avem mare nevoie de Florent şi sper să-şi revină cât mai repede” – a declarat Contra. În schimb, Sebastian Achim are toate şansele să intre titular în primul său meci din 2013, după ce o entorsă la gleznă l-a ţinut, aproape trei luni, departe de teren.