De ce se lungește testarea lui Gnabouyou și Gavrilă? Nu s-o fi înțelegând conducerea Petrolului la contracte cu cei doi fotbaliștii de profil ofensiv?

Dragos Trestioreanu -

De ce se lungește testarea lui Gnabouyou și Gavrilă? Nu s-o fi înțelegând conducerea Petrolului la contracte cu cei doi fotbaliștii de profil ofensiv?

Cu un lot mai diluat numeric, numai 21 de fotbaliști de la startul sezonului în curs și până în prezent, la FC Petrolul Ploiești au apărut, pe la finele lunii iulie 2019, doi jucători de profil ofensiv: atacantul francez de culoare Guy Gnabouyou și mijlocașul de bandă Bogdan Gavrilă, fost și la defuncta SC FC Petrolul. Cei doi s-au pus, la antrenamente, sub comanda lui Flavius Stoican, actualul antrenor principal al „lupilor”, cel care a cerut un meci-test pentru a-i vedea și în condiții de joc. Amicalul a fost organizat pe 7 august, la baza sportivă de la Strejnicu, pe terenul central, în compania divizionarilor C de la Metalul Buzău, și s-a terminat cu scorul de 1-1, cu oaspeții deschizând scorul în minutul 81 și ploieștenii egalând 120 de secunde mai târziu, prin al doilea căpitan, Ionuț Cioinac.

Cu acel prilej, Stoican l-a avut sub observare întreg meciul pe Gnabouyou, care a fost implicat în faza egalării și a mai avut și alte faze bune, iar vreme de 67 de minute, până a fost înlocuit de Sergiu Arnăutu, și pe Gavrilă. După acest test, tehnicianul „lupilor” a declarat că românul avea șansele cele mai mari de a fi oprit la echipă, în vreme ce asupra jucătorului din Hexagon cu origini africane nu era încă decis dacă să îl oprească sau nu. Cinci zile mai târziu, în cea a partidei oficiale din etapa a II-a, cu UTA Arad, de pe arena Ilie Oană, președintele executiv al clubului găzarilor, Marius Stan, declara la posturile televiziune ce dețin drepturile exclusive de transmisie ale întrecerilor din L2 că era mai mult ca sigur că urma să semneze repede un contract cu Bogdan Gavrilă, dar și cu Guy Gnabouyou.

De-atunci, au mai trecut încă nouă zile, ca și  vreo trei săptămâni de la sosirea la Ploiești a celor doi fotbaliști, și nu s-a mai auzit nimic că și-ar fi pus – sau ar avea de gând să-și pună – apostila pe vreun act oficial care să-i lege de FC Petrolul. Tot ce se mai știe acum este că ambii continuă să se antreneze cu echipa ploieșteană și așteaptă verdictul final al lui Flavius Stoican ori al cui ar trebui sa-l dea! Să fie la mijloc vorba despre oareșce neînțelegeri de ordin financiar între părți? Durata de testare a lui Gnabouyou și Gavrilă a depășit-o pe cea a portughezului Fabio da Rocha Vieira, norvegianului născut la Havana, Willian Pozo-Venta, și a italianului Andrea Compagno, toți trei ținuți destul timp, și ei, sub observare în cantonamentul din Turcia. S-a renunțat la serviciile acestora la finalul stagiului, atunci când au fost trimiși direct acasă!

Foto: www.fcpetrolul.ro și www.gsp.ro