FC Petrolul, club croit pe tiparul șefului din acest an, păstrează o liniște perpetuă în jurul său. Despre absențele lui Jefferson și Diomande tot nu se spune nimic, în schimb se anunță revenirea lui Irobiso, știută deja!

Dragos Trestioreanu -

FC Petrolul, club croit pe tiparul șefului din acest an, păstrează o liniște perpetuă în jurul său. Despre absențele lui Jefferson și Diomande tot nu se spune nimic, în schimb se anunță revenirea lui Irobiso, știută deja!

La FC Petrolul Ploiești, chiar dacă transparența nu dădea pe dinafară, tot exista. Când mai mult, când mai puțin, dar exista. Și mai ales pe perioada scurtă când șeful era – sau încerca, anul trecut, să fie – Claudiu Tudor. Un om de fotbal căruia îi place să „dea pe goarnă” fel de fel, atunci când crede că are clubul nevoie de așa ceva. Caz în care, aș spune că mai bine așa, decât băgând sub preș sau acoperind lucruri totuși simplu verificabile și lesne astfel de aflat. Un exemplu: absențele lui Jefferson și Diomande, neanunțate, în prealabil, la meciul de la FC Botoșani, acolo unde s-a postat, în schimb, numai de ultima etapă de suspendare de ispășit de Irobiso (foto la titlul, în mijloc, și în text, primind cartonașul roșu, într-un joc cu Farul. Un fapt știut însă de toată suflarea fotbalistică petrolistă. Nici în săptămâna trecută nu s-a spus nimic despre brazilian și nigerian, mai precis că nu s-au antrenat și că vor lipsi (și) peste puțin timp, de data aceasta de la partida cu FC Voluntari. Cea care va debuta astăzi, pe arena Ilie Oană, de la ora 18.30, în transmisiunea live a posturilor de televiziune DigiSport, Orange și Prima Sport, pe primul canal al acestora.

De la bun început, vreau să fiu corect înțeles, ignorarea – o fi cu vreun interes, dar al cui? – unor date specifice ținând de avancronica unei confruntări oficiale de prim eșalon nu se referă, în niciun chip, la ofițerul de presă al clubului găzarilor. Jurnalist foarte bun de formație, Ionuț Pană – pe care îl cunosc personal de mulți ani, lucrând și împreună în două redacții diferite de ziar – nu este deloc genul care să ascundă aspecte ce pot fi deconspirate. Situație în care, ar trebui să ghicesc cine dă ordinul pentru astfel de omisiuni, fiind ferm convins însă că actualul președinte executiv, mâna dreaptă a împrumutătorului, nu este cel care o face. Deduceți dumneavoastră, totuși, vă rog, cine ar putea fi autorul! Trecând peste toate acestea, deși nu ar trebui s-o fac chiar lapidar, cred că revenirea lui Irobiso pe teren, după două runde de stat în tribună, post-cartonașul roșu primit la meciul de la Pitești, cu FC Argeș, în ultima etapă a campionatului precedent, va fi una de bun augur pentru FC Petrolul. Iar lipsa lui Jefferson și Diomande de la mijloc va putea fi rezolvată de către back-up-urile acestora. Altfel, deși FC Voluntari a pierdut la scor, la Ovidiu, scor: 1-4, cu Farul, trupa tandemului Marin Dună-Ilie Poenaru rămâne o nucă greu de spart, iar așa ceva, mai ales, de când ex-astristul Merloi amintește de debutul fabulos al  lui… Mailat, la FC Botoșani, în ediția 2022-2023 a SuperLigii. Pronostic în acest context: 1X2. De neuitat însă și că, după două meciuri oficiale, Vali Țicu și coechipierii săi fac parte din grupul, nu foarte mare, al echipelor de prim eșalon cu cifra 0 pe coloana eșecurilor, unele grupări chiar după trei partide. Vom trăi și vom vedea, foarte curând, ce va fi pe gazonul lui „Ilie Oană”,  pe o vreme ceva mai bună pentru fotbal…

Foto: www.gsp.ro și www.digisport.ro