De ce văd Marius Stan și Costel Enache numai „paiul” din ochiul lui Younes Hamza, ci nu și „bârna” din al lor?!? – numai despre ce se întâmplă la FC Petrolul, echipa de suflet a ploieștenilor și a prahovenilor (episodul 48)

Dragos Trestioreanu -

De ce văd Marius Stan și Costel Enache numai „paiul” din ochiul lui Younes Hamza, ci nu și „bârna” din al lor?!? – numai despre ce se întâmplă la FC Petrolul, echipa de suflet a ploieștenilor și a prahovenilor (episodul 48)

Ieri, 17 decembrie 2019, după conferința de presă cu prilejul căreia s-a procedat la instalarea oficială ca antrenor principal al FC Petrolul Ploiești a lui Constantin Enache, siteul www.realitateasportiva.net a postat, într-un text, două declarații ale președintelui executiv al clubului găzarilor, Marius Stan, și a nou-venitului nemțean cu privire la ex-internaționalul tunisian Younes Hamza. Reamintesc ce a spus Stan: „Younes a fost adus să marcheze goluri. Din păcate, a avut evoluții cu care nu se poate lăuda nimeni. Modest!”, iar Enache, că „am discutat mult pe tema asta. Toată lumea a arătat spre mine: <>. Younes este un nume iubit aici. Dar cred că și el este conștient că nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor. E imperios necesară o discuție cu el, apoi vom lua o decizie finală”.

Analizând aceste două declarații, trebuie să recunosc că, după cele întâmplate ulterior revenirii pe gazon, în urma recuperării privind problema musculară avută, Marius Stan și Costel Enache au dreptate. Deduc astfel, însă, că șeful Executivului a acceptat pesemne înregimentarea lui Hamza cu gândul că acesta ar fi putut marca, în mai puține meciuri bifate decât golgheterul Petrolului, Sergiu Arnăutu, mai multe goluri decât vârful de atac titular de până la venirea lui la Ploiești. Cum nu a dat niciunul, fiind și primul în topul salariilor, Younes înțeleg că trebuie îndepărtat degrabă, acum, în iarnă, necontând că, aflați în situația lui, despre coechipieri cu niște câștiguri materiale nu cu mult mai mici nu se vorbește absolut deloc! Când noul tehnician vorbește despre Hamza folosind cam aceleași cuvinte cu „șeful meu, președintele Marius Stan”, de parcă s-ar referi la cel plecat la… Botev Plovdiv, de la o echipă care disputase pe-atunci meciuri în play-off-ul Europa League, ci nu la un fotbalist care a jucat, toamna aceasta. în campionatul Ligii a II-a, apare o problemă. În loc să spună ce poate se dorea a se auzi, mai precis că își asumă sarcina de a-l repune pe picioare pe nord-african, domnia sa vorbește despre o discuție cu fostul golgheter al unei echipe antrenate de Răzvan Lucescu, urmată de o decizie finală! Adică, înțelegeți dumneavoastră ce!

În viață, nu o dată, există oameni care, cu ușurință, văd „paiul” din ochiul altora, dar deloc „bârna” din al lor! Parcă, se poate aplica situației de față, nu-i așa? Modest aș putea cataloga și eu locul 8 ocupat, la finele anului, de către echipa al cărei președinte executiv este domnul Marius Stan!  Nu numai evoluția lui Hamza a fost așa, deci! Dar, nu se cere nicio diminuare salarială, darămite vreo întrerupere de contract! Flavius Stoican, de exemplu, a înțeles că a greșit și a cerut să plece. La birouri, nu se înțelege la fel?!? Nu poți anunța că nu vei mai fi undeva într-un viitor anume, câtă vreme ceea ce nu a mers bine până acum poate că va merge la fel și în continuare! Totodată, nu poți veni la Petrolul, de la FC Hermannstadt, club de la care ai fost dat afară destul de repede, fiindcă nu ai fost în stare să ridici echipa din subsol, și să faci aprecieri, despre un fotbalist pe care nu se știe dacă l-ai fi și urmarit, cât să afirmi că este conștient (n.r. – Younes Hamza) că nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor”, orientându-te, probabil, după cifra 0 de pe coloana golurilor! De parcă jucătorul fusese adus numai să marcheze, ci nu și pentru jocul lui în câmp, apreciat până la momentul accidentării!

Cum s-a spus că meritul convingerii lui Hamza să semneze cu FC Petrolul i s-a datorat exclusiv lui Mădălin-Jorj Mihailovici, CEO alo partenerului finanțator al clubului găzarilor, Veolia România, ar fi foarte bine să se știe care este și părerea domniei sale în acest caz. Dacă este de acord cu propunerile lui Marius Stan fie de a se diminua salariul lui Hamza, fie să i se întrerupă amiabil contractul, atunci nu ar mai fi nimic de spus, atâta vreme cât cine dă banii – și oferă grosul bugetului, prin Veolia România – dictează muzica, așa cum se mai zice! Evident, asta ar însemna și ca dânsul să judece cu aceeași unitate de măsură activitatea președintelui executiv și/sau să fie atent și la graba privind declarația făcută de către tehnicianul confirmat prin vot de AGA, cu privire la aceeași situație. Poate că ar mai trebui să se aplece și înspre deslușirea vorbelor bizare potrivit cărora „președintele are acum prerogative sută la sută” (Marius Stan, în conferința de presă a instalării lui Constantin Enache). De urmărit…

Foto: www.fcpetrolul.ro