De ce votează consilierii judeţeni PP-DD împotrivă

Redactia -

De ce votează consilierii judeţeni PP-DD împotrivă

COMUNICAT DE PRESĂ

În şedinţa Consiliului Judeţean Prahova, din 26 aprilie a.c., grupul consilierilor PP – DD, prin vocea liderului său, Diana Niculescu, a obiectat cu privire la lipsa de procedură în susţinerea proiectelor de interes prahovean, exemplificând cu faptul că lipsesc din documentaţie avizele comisiilor de specialitate.
Consilierii judeţeni de la Partidul Poporului – Dan Diaconescu au constatat cu surprindere că proiecte importante, precum rectificarea bugetului propriu al Prahovei şi aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2013 pentru Termoelectrica S.A., au apărut cu doar o oră şi ceva înainte de începerea şedinţei. Acest lucru a condus la refuzul lor de a le aproba dintr-un motiv cât se poate de întemeiat: imposibilitatea de a le analiza pentru a-şi da acordul.
Într-un comunicat anterior afirmam faptul că unele proiecte nu sunt însoţite de documente justificative. Din păcate, istoria se repetă! Proiecte prin care se solicită alocări de fonduri pentru diverse instituţii, fără a se specifica cheltuielile neeligibile pe care le suportăm, au fost supuse votului consilierilor judeţeni şi în şedinţa din 26 aprilie. Grupul PP – DD din Consiliul Judeţean Prahova nu s-a opus intereselor instituţiilor în cauză, respectiv Unitatea de Asistenţă Medico-Socială din Boldeşti Scăieni şi Centrul rezidenţial pentru persoane vârstnice – pensionari din comuna Fântânele. Partidul Poporului – Dan Diaconescu sprijină atât activitatea medicală cât şi pe cea de asistenţă socială. Însă, atunci când consilierilor judeţeni li se cere să fie de acord cu alocarea a 1000000 lei (10 miliarde de lei vechi) către instituţiile respective, trebuie să le fie prezentată o listă de cheltuieli. Lista nefiind anexată proiectului, votul grupului PP – DD a fost negativ. Pentru că ne pasă de banii dumneavoastră!
Aproape în fiecare şedinţă a Consiliului Judeţean Prahova sunt supuse votării proiecte privind modificări ale statelor de funcţii din cadrul instituţiilor subordonate. Ele sunt motivate de evaluări având ca rezultat obţinerea unui grad profesional superior. Pentru a asigura transparenţa procesului de evaluare, grupul PP – DD a solicitat în plenul şedinţei ca membrii comisiilor de specialitate din Consiliul Judeţean să participe la realizarea lui, aşa cum au luat parte recent la evaluarea managerilor instituţiilor culturale de importanţă judeţeană.
Grupul PP – DD din Consiliul Judeţean Prahova susţine interesele cetăţenilor şi are convingerea că transparenţa în actul decizional este instrumentul prin care se măsoară respectul faţă de aceştia.

Radu ORZAŢĂ,
Preşedinte PP – DD Prahova