De duminică, „lupii” au și un psiholog. Andreas Hniatiuc, cel mai bun din branșa „sportivilor”

Dragos Trestioreanu -

De duminică, „lupii” au și un psiholog. Andreas Hniatiuc, cel mai bun din branșa „sportivilor”

În urma rezultatelor neconvingătoare din primele patru etape ale campionatului Ligii a II-a, conducerea Petrolului a luat decizia de a le aduce fotbaliștilor un psiholog. A fost ales, într-adevăr, cel mai bun din sport, Andreas Hniatiuc, soțul fostei mare internaționale de handbal Ramona Farcău. Hniatiuc a lucrat ultima oară în Ploiești cu echipa de handbal feminin CSM Ploiești. El a și făcut prima ședință cu „lupii” la două zile după primul eșec stagional, cel de la București, cu Metaloglobus.

În urmă nu cu mult timp peste un an, atunci când unul dintre oficialii FC Petrolul vorbea în presă despre necesitatea unui management avansat chiar și la o echipă de Liga a III-a, cum era cea a „galben-albaștrilor” atunci, apreciind că, printre altele, angajarea unui psiholog este extrem de importantă, mi-am permis să le recomand conducătorilor găzarilor un nume important din acest domeniu. Unul specializat pe sport, Andreas Hniatiuc. Îl cunoscusem pe vremea când era psihologul echipei de handbal feminin CSM Ploiești, cea care s-a calificat atunci în cupele europene. Odată cu desființarea formației, Hniatiuc a fost cooptat în staff-ul unei grupări de prim eșalon, Dinamo București, alături de care a stat un sezon.

Propunerea în direcția aducerii lui la Petrolul o făcusem înaintea angajării motivatorului Leonard Ursea, o decizie absolut remarcabilă pentru club, nimic de obiectat în acest sens. Evident că propunerea mea nici nu a fost laută în calcul. Nebăgată în seamă, pe șleau! După un sezon, deși cu o contribuție deosebită la motivarea petroliștilor din Liga a III-a, se… renunță la Leo Ursea și este adus acum… Andreas Hniatiuc! Evident, recomandat de cineva de care trebuia să se țină cont! Repet, decizia alegerii lui Andreas este una foarte bună, însă – cunoscându-l, între timp, și pe Ursea – apreciez că, în haosul de-acum, în care însuși antrenorul principal Leo Grozavu s-a recunoscut depășit din punctul de vedere al unui eventaul rol al său de… motivator, ar fi fost benefic un tandem Andrea Hniatiuc-Leonard Ursea. Asta deoarece primul nu ar putea sta non-stop lângă echipă, având multele altele de făcut, iar al doilea îl putea completa perfect. Dar știu că scriu… degeaba!

Foto: Facebook