De la 4 stele, la 3 stele! În vremuri de pandemie, e austeritate și pentru Petrolul! Debut în campionat al „lupilor” cu o echipă care nu a mai jucat oficial de… cinci luni!

Dragos Trestioreanu -

De la 4 stele, la 3 stele! În vremuri de pandemie, e austeritate și pentru Petrolul! Debut în campionat al „lupilor” cu o echipă care nu a mai jucat oficial de… cinci luni!

După cum s-a auzit, neoficial, Petrolul Ploiești – marca aleasă pentru sezonul 2020-2021 – nu va mai beneficia de un buget generos în această ediție de campionat, iar asta din cauza pandemiei de coronavirus, cea care a schimbat cu mult datele problemei încasărilor, ținând cont că vor continua meciurile fără spectatori, deci fără încasări de pe bilete, dar nu și de pe abonamente. Cele care, începând de astăzi, 1 septembrie, se pot achiziționa online sau de la casele de bilete din spatele peluzei 1. Evident, ideea este de a ajuta iar clubul din punct de vedere financiar, până se va permite desfășurarea partidelor cu public. În noile condiții, înaintea confruntării de debut, de pe arena Ilie Oană, cu Farul Constanța, de azi, de la ora 19.30 (în direct pe Digisport 1, Telekomsport și Look Sport/Plus), „lupii” noi și vechi au intrat în cantonament la Vigo Hotel. Este vorba despre stabilimentul de lângă fosta policlinică cu plată, unul de trei stele, cu una mai puțin decât cel de vizavi (fosta „Statistică”), acolo unde s-a stat mai mult în sezonul precedent. La locul de cantonament actual, petroliștii au avut parte, ieri seară, de încurajări deosebite, printr-un show de culoare și sunet, oferit de un grup de ultrași, fapt care i-a încântat îndeosebi pe nou-veniți, tot lotul fiind cazat acolo.

Cum nu s-a anunțat niciun fotbalist indisponibil, înclin să cred că un prim „11” (cu unele paranteze de rigoare) ar putea arăta astfel: Avram – Mendoza, Răuță, Meijers, Țicu – Enache – Saim Tudor (Ben Levi), Ekollo, Pol Roigé Rodríguez, Vajushi (Saim Tudor; pentru că albanezul fusese incert) – Balint. Pe lista rezervelor, ar putea fi transcrise numele portarului Lungu și ale jucătorilor de câmp Olaru, Poelmans, Manolache, Bratu, Salifu și a unuia dintre Saim Tudor sau Levi. Dar, ce va fi exact numai noul antrenor principal Viorel Moldovan – cel care va fi ajutat de secundul Francisc Dican, antrenorul portarilor Cătălin Grigore și preparatorul fizic Stelian Isac – o știe cel mai bine, cu siguranță decizându-se până la această oră.

Cum o fi făcut-o și fostul petrolist de scurtă durată Ianis Zicu, pe când încă mai juca, de un sezon fiind A1 la Farul Constanța. Cu un nou căpitan, Antoche, un alt ex-„lup”, și cu alți trei foști găzari, Cruceru, Stoica și, mai nou, Chindriș, Farul fiind echipa cu cei mai mulți ex-echipieri ai Petrolului, din ligile a treia și a doua, trupa constănțeană va bifa, după cinci luni, un nou meci oficial! Cu o campanie de transferuri axată mai mult pe tineri, cu nume cvasi-necunoscute, excepție făcând un ultim adversar al „galben-albaștrilor”, Măzărache, care va fi oponent, astăzi, al lui… Balint, fost coechipier de la CS Mioveni, Farul a beneficiat de o perioadă mai lungă de pregătire. Firește, din cauza înghețării campionatului trecut, de la locurile 7 în jos. A bifat și mai multe meciuri-test, unul pierdut însă la scor mare, 0-6 cu echipa națională de tineret a României! Zicu declara că diferența dintre combatantele de azi ar fi numai de… bugete, al gazdelor fiind de trei ori mai mare! Știe el! Nu o fi auzit de… austeritate? În concluzie, un meci deschis oricărui rezultat, dar afirm așa ceva numai pentru că nu am văzut niciun meci-test al Petrolului, „varianta 2020-2021”, ca să îmi pot face o părere mai aproape de adevăr. Dacă m-aș lua după CV-uri, însă, ar fi… 1 solist!

Disputa dintre Petrolul Ploiești și Farul Constanța a fost încredințată unei brigăzi conduse de centralul craiovean Viorel Nicușor Flueran, care va fi asistat la cele două linii de către bucureșteanul Cosmin Vătămanu și dâmbovițeanul Florin Pucheanu, din Ulmi. Rezerva lui Flueran va fi tot un dâmbovițean, Marius Chițu, din Târgoviște, iar observatorul lor – un fost cavaler al fluierului din capitala țării, Petre Radu. Organizatorii partidei vor fi monitorizați de către un buzoian, Adrian Petre.

Foto: Ionuț CĂRBUREANU și www.fcpetrolul.ro