De la Belek, Arnăutu și Hamza promit goluri multe în mini-retur! Vor fi destule pentru ca Petrolul să promoveze direct sau măcar să ajungă la baraj?

Dragos Trestioreanu -

De la Belek, Arnăutu și Hamza promit goluri multe în mini-retur! Vor fi destule pentru ca Petrolul să promoveze direct sau măcar să ajungă la baraj?

Chiar dacă nu au marcat niciun gol în cele două meciuri amicale disputate până acum de către echipa lor în primul cantonament din Turcia, FC Petrolul Ploiești, cei doi atacanți împinși ai acesteia, Sergiu Arnăutu (9 goluri până acum, în campionat) și Younes Hamza (fără vreo reușită în Liga 2, dar cu două în Cupa României), par a anunța – vezi foto de la titlu! – că se înțeleg de minune la Belek și promit, împreună, că vor bifa multe reușite în porțile adverse, în mini-returul care va debuta luna viitoare! Probabil că același gând îl are și colegul din avanporturi, Ștefan Blănaru (foto, în text, în dreapta), și el fără gol înscris în stagiul din zona Antalyei, dar cu una în competiția KO! Arnăutu a evoluat în ambele partide, cele cu FC Qyzyljar, din liga secundă a Kazahstanului, o echipă dură, și Budaörsi SC (locul 12 din ierarhia actuală a eșalonului al doilea din Ungaria, o trupă cu fotbaliști înalți și puternici).

Deși, spre deosebire de precedentul cantonament, de vara trecută, din regiunea montană a Ankarei, „lupii” au fost mult mai preciși în ofensivă, punctând de cinci ori, contra cazacilor de două, iar a maghiarilor – de trei, niciun gol nu a purtat semnătura lui Arnăutu, Younes sau Blănaru! Dimpotrivă, acestea au fost bifate de mijlocași, Laurențiu Marinescu și Gabriel Deac, câte o „dublă”, plus albanezul aflat în probe, Armando Vajushi, un gol. Nota bene, toate au fost înscrise din acțiune, nu dintr-o fază fixă, așa cum se întâmplă adesea în campionatele autohtone! De subliniat că Sergiu și Ștefan au apărut pe teren în ambele jocuri-test, pe când Hamza – numai în primul, în următorul lipsind din cauza unei accidentări. Toți trei au ocazia însă, la disputa amicală de mâine, 21 ianuarie 2020, cu ungurii de la Siofok, tot din liga a doua, să le redea suporterilor speranța că vor începe să dea goluri la foc continuu, până ce Petrolul va… promova!

Foto: www.fcpetrolul.ro