De la „divorț” la… „căsătorie” nu-i decât un pas? Noul petrolist Cioinac l-a acuzat pe Stoican de plecarea lui de la Dinamo, iar acum sunt nedezlipiți!

Dragos Trestioreanu -

De la „divorț” la… „căsătorie” nu-i decât un pas? Noul petrolist Cioinac l-a acuzat pe Stoican de plecarea lui de la Dinamo, iar acum sunt nedezlipiți!

În urmă cu aproape cinci ani, mijlocașul defensiv Ionuț Cioinac (foto, la titlu, în mijloc) era component al echipei Dinamo București, antrenată pe-atunci de Flavius Stoican, cel care, în repriza a doua a meciului de acasă, cu Viitorul, din returul Ligii 1, mai exact în minutul 50, i-a oferit șansa de a debuta în primul eșalon. Însă, a fost vorba despre o apariție de coșmar, Cioinac trimițând balonul în propria poartă, la scorul de 1-0 pentru Dinamo, și făcând, apoi, un penalti, în urma transformării căruia adversarii au făcut remontada, impunându-se finalmente cu 2-1! Primind nota… 1, din partea cotidianului Gazeta sporturilor, Ionuț Cioinac avea să fie atunci la primul și… ultimul lui meci jucat în alb și roșu, Stoican nemairiscând să-l folosească, până ce jucătorul a cerut rezilierea! Iată ce a declarat, într-un interviu acordat publicației Fanatik, fotbalistul care avea 23 de ani  și a fost cunoscut de prahoveni de pe vremea când evolua la Fortuna Poiana Câmpina: „Nimeni nu ar pleca de la o echipă la care antrenorul se comportă normal. Stoican nu s-a comportat însă ca un antrenor cu mine. Şi când ştii că el nu te place, e clar că nu mai are rost să continui. Cu restul staff-ului m-am înţeles bine, doar Flavius nu ştiu ce a avut cu mine. Poate că era treaba lui să îmi ia apărarea în faţa suporterilor, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Emoţional, m-a deranjat. Mi-a spus că mă menajează doar la derby-ul cu Steaua, să nu mă înjure fanii, şi până la urmă zici că m-a menajat pentru Cupa Mondială, de n-am mai jucat vreun minut! M-am simţit neglijat, exilat. Eu l-am sunat o dată, că nu înţelegeam de ce nu primesc niciun semn, dar nici măcar nu mi-a răspuns la telefon. Domnul Constantin Anghelache cred că a fost singurul care şi-a dorit să rămân! Şi brazilianul Marcelo şi-a dat autogol, acum ce trebuie să facă, să se lase?!”. Răspunsul celui vizat a fost sec, dictatorial chiar: „Nu mă interesează ce zice Cioinac. Din punctul meu de vedere, fiecare jucător a avut şansa lui. Tot ce pot spune este că îi urez multă baftă în continuare!”.

Cum,  nu o dată, viața bate… filmul, Cioinac și Stoican s-au reîntâlnit după trei ani, la CSM Poli Iași, acolo unde s-a transferat mijlocașul, iar antrenorul preluase frâiele tehnice. Și uite-așa, Ionuț Cioinac a devenit unul dintre jucătorii în care tehnicianul are cea mai mare încredere, vreme de două sezoane lucrând de minune, astfel că l-a convins să îl urmeze și la Ploiești. Aadică, să fie împreună și în continuare, de data aceasta la Petrolul. Mai mult de atât, se spune că Flavius Stoican ascultă cu atenție orice propunere a lui Ionuț, așa putându-se explica, se zice, și apariția lui Walace da Silva pe arena Ilie Oană, jucător acceptat la sugestia lui Cioinac. Acum rămâne de văzut dacă și stoperul brazilian, care poate juca și la închidere, și-a pus apostila pe un contract cu clubul găzarilor, ultimele informații mergând însă în această direcție. Bref, de la „divorț” la „căsătorie”, iată că poate fi doar un pas, iar din dușmani aparent de neîmpăcat, un fotbalist și antrenorul lui pot deveni, în timp, cei mai apropiați! Să vedem cum va fi la Petrolul!

Foto: www.prosport.ro și www.digisport.ro

Publicitate