De la fabrici de dulceață la cabinete stomatologice: fără restricții la înființarea de întreprinderi sociale

Vlad Preda -

De la fabrici de dulceață la cabinete stomatologice: fără restricții la înființarea de întreprinderi sociale

Când auzim de întreprinderi sociale, gândul ni se îndreaptă mai degrabă la acțiuni caritabile, la societăți care găsesc o modalitate de a strânge bani pentru acțiuni filantropice. Nimic mai greșit, iar concursul de planuri de afaceri organizat în cadrul proiectului Social Economy Entrepreneurship Development (SEED) este dovada.

Cele 71 de planuri de afaceri înscrise în concurs propun înființarea de cabinete psihologice, stomatologice, fabrici de dulcețuri, școli de șoferi, magazine online, depozite de cereale, afterschool-uri sau furnizări de servicii de lucrări de amenajare teren sau transport pe ape. Nimic nu pare de nerealizat pentru locuitorii județelor din regiunile Sud, Sud-Vest și Sud-Est, care au fost eligibili pentru a participa la acest proiect implementat de un consorțiu format din Centrul de Consultanță și Management al Proiectelor EUROPROJECT, Blocul Național Sindical și IPA SA.

Domeniile de aplicare nu au limită pentru că întreprinderea socială nu este societate de caritate, ci una care derulează activităţi economice în beneficiul comunităţii. Profitul este absolut necesar, pentru că acesta va fi investit pentru rezolvarea unor nevoi specifice, sociale sau de mediu. În plus, întreprinderile sociale creează locuri de muncă pentru persoane defavorizate sau discriminate pe piaţa muncii, dezvoltă comunitățile locale si coeziunea socială, au în atenție educația sau protecţia mediului.

În cadrul proiectui SEED, toate proiectele depuse sunt evaluate de o comisie de experți, iar câștigătorii care vor primi finanțări de 100.000 de euro urmează să fie anunțați pe 15 decembrie. Condițiile de eligibilitate pentru participare au inclus obligația participanților de fi absolvenți ai cursurilor de formare antreprenorială specifică organizate în cadrul proiectului sau de a deține certificate ANC similare și de a avea domiciliul într-unul din județele din regiunile Sud, Sud-Vest și Sud-Est.

Pentru informații suplimentare referitoare la proiect, vă rugăm să ne contactați la 0758.099.670 sau la adresa [email protected].

 

Proiectul Social Economy Entrepreneurship Development (SEED) este finanțat în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020

 

Operator de date cu caracter personal A.N.S.P.D.C.P. sub nr. 11861/2009 e-mail: [email protected], web: www.europroject.org.ro