De la începutul pandemiei, 41 prahoveni infectaţi cu noul coronavirus

Daniel Dimache -

De la începutul pandemiei, 41 prahoveni infectaţi cu noul coronavirus

La nivelul județului Prahova, în data de 15 aprilie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 687 de personae aflate în auto-izolare la domiciliu. Dintre acestea, 13 au intrat în evidența DSP în ultimele 24 de ore, iar 234 au ieșit de sub măsura izolării voluntare. În carantină instituționalizată se află, în prezent, 652 persoane.

De la începutul epidemiei și până în prezent, în Prahova, au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus 41 de persoane, dintre acestea 12 fiind declarate vindecate și  externate din spital.

Echipele mixte din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au continuat seria de controale care au ca scop combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și descurajarea faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context. Au fost realizate verificări atât în rândul persoanelor fizice, cât și a agenților economici.

În cursul zilei de 14 aprilie, oamenii legii au mers la peste 400 locații din Prahova unde figurau persoane aflate în auto-izolare. În atenția echipelor mixte ale MAI au fost și 55 de agenți economici. Totodată, au fost realizate acțiuni pentru verificarea modului de respectarea ordonanțelor militare în vigoare.

În urma celor întreprinse, au fost aplicate 439 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 894.600 lei. Dintre acestea, 14 au fost date pentru fapte ilicite de natură economică, iar 425 pentru încălcarea restricțiilor de circulație prevăzute în ordonanțele militare.

De la debutul epidemiei și până în prezent, lucrătorii MAI au aplicat 9.507 de sancțiuni contravenționale. Dintre acestea, 28 au fost pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină, 68 pentru fapte de natură economică, iar 9411 pentru alte contravenții în context, printre care și cele privind încălcarea restricțiilor de circulație. Valoarea totală a acestor măsuri de pășește 13 milioane lei.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova le solicită în continuare cetățenilor respectarea prevederilor ordonanțelor militare, a măsurilor de igienă și de distanțare socială/fizică recomandate în această perioadă, purtarea măștilor sau altor mijloace de protecție a gurii și a nasului în spațiile publice ca măsură de prevenție.

Informațiile referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv cu noul coronavirus, numărul de teste efectuate, dar și decesele înregistrate din cauza COVID-19sunt oferite doar la nivel central de către Grupul de Comunicare Strategică.

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.