De la lumina reflectoarelor, pe seară, la cea a zilei, puțin după prânz. Doar patru zile de la un meci la altul al Petrolului în L2

Dragos Trestioreanu -

De la lumina reflectoarelor, pe seară, la cea a zilei, puțin după prânz. Doar patru zile de la un meci la altul al Petrolului în L2

Miercuri seară, de la ora 19.30, la lumina reflectoarelor de pe arena Ilie Oană, FC Petrolul Ploiești a câștigat de justețe unul dintre meciurile cu o contracandidată la promovare, Chindia Târgoviște, fiind vorba despre o restanță din etapa a V-a. După numai patru zile, duminică, 16 septembrie 2018, Sebastian Ghinga și coechipierii lui vor reveni pe gazonul superb de la „Ilie Oană”, pentru un alt duel din campionatul Ligii 2, cel cu ASU Poli Timișoara, programat atunci de la… ora 13.00!

Atât Chindia Târgoviște, cât și ASU Poli Timișoara, adversarele consecutive ale Petrolului din rundele a cincea și, respectiv, a șaptea, au un punct comun: eșec la ultimul joc al lor disputat acasă înaintea confruntării de la Ploiești. Chindia nu a prea arătat că s-ar fi super motivat să șteargă din rușinea primului eșec suferit la Târgoviște, în acest sezon, în fața Mioveniului, urmând să vedem ce reacție va avea trupa susținută financiar de către suporterii lui Poli cel original, în ultima zi a week-end-ului, în fața unei formații cu adevărat pe val, cea antrenată de Leo Grozavu.

În disputa de la mijlocul acestei săptămâni, pe stadionul cel modern din Ploiești au fost 6.500 de fani pătimași ai „lupilor”, o cifră care dă speranțe pentru viitor, fiind vorba despre cel mai mare număr de la debutul L2 și până miercuri seară. Evident, rezultat și al victoriei clare de la Petroșani, în dauna unei alte echipe cu pretenții la promovare, Energeticianul. Legând două succese, Petrolul a urcat pe podium și poate visa – dacă va arăta același joc bun, precum cel împotriva Chindiei, și duminică, contra echipei cu un ax central defensiv demn, odată, de primul eșalon, Ioan Mera-Cristian Scutaru – chiar la primul loc din ierarhie. Firesc, dacă și indirectele le vor fi favorabile „lupilor”!

Dacă într-o zi de lucru, la oră de seară, arena Ilie Oană a fost aproape pe jumătate plină, normal ar fi ca într-o zi liberă și la o oră numai bună de mers la meci, în tribune și peluze să urce spre 10.000 de fani ai culorilor galben-albastre, care să le asigure favoriților cadrul propice al obținerii celei de-a treia victorii consecutive. Odată cu venirea lui Laurențiu Marinescu s-a rezolvat problema jucătorului de creație, a batavului Lumu a asigurat un plus de fantezie, cei doi „transformându-și”, parcă, noii colegi de echipă în… „bidivii” care au început să scoată „foc pe nări”! Încet-încet, odată și cu aducerea lui Toto Tamuz la nivel și ritm de competiție, Petrolul va fi greu de învins și mai ales dificil de împiedicat să nu câștige! Chiar dacă, se tot zice, campionatul e lung, cine ia avans din timp nu va avea surprize spre finalul întrecerilor. Din experiența ultimelor sezoane, primele două clasate, cu drept de promovare directă, s-au detașat cu mult înainte de finiș, unele mici semne de întrebare mai planând, pe la urmă, doar la ocuparea poziției de baraj. Nu văd de ce nu s-ar întâmpla și în această ediție la fel.

Pentru că tot scriam mai sus că găzarii sunt pe val, să le amintesc suporterilor, care nu ar fi aflat încă, despre programul vânzării biletelor, la casele speciale din spatele Peluzei 1: vineri, 14 septembrie, de la 9.00 la 16.30, sâmbătă, în același interval orar, iar duminică – de la 8.00 și până la startul meciului cu ASU Poli Timișoara. Prețurile sunt cele deja cunoscute, adică peluze: 8 lei; tribuna a II-a: 12 lei; tribuna I: 20 lei; tribuna 0: 25 lei. Vremea se anunță frumoasă la ora partidei, băieții sunt în formă, deci premise numai bune pentru o nouă victorie și un spectacol sportiv pe măsură. Aveți… cuvântul, deci, dragi fani ai Petrolului!

Foto: www.fcpetrolul.ro (www.sportpictures.eu – Răzvan PĂSĂRICĂ)