De la Ploiești, via Buzău și Mediaș, la Aalborg. Mihai Velisar a fost convocat de Mirel Rădoi la echipa națională „U 21” a României pentru meciul oficial cu Danemarca!

Dragos Trestioreanu -

De la Ploiești, via Buzău și Mediaș, la Aalborg. Mihai Velisar a fost convocat de Mirel Rădoi la echipa națională „U 21” a României pentru meciul oficial cu Danemarca!
„Velisar va fi un jucător de top pentru Liga 1, să țineți minte cuvintele astea, dar Petrolul nu l-a păstrat în lot, nici sezonul trecut, nici acesta!” – îmi spunea vara aceasta, înainte de startul campionatului primului eșalon, cel mai activ agent de fotbaliști din fotbalul autohton, fostul (și) petrolist Bogdan Apostu, cel care îl dusese pe tânărul fundaș stânga ploieștean, sub formă de împrumut, la Gaz Metan Mediaș! Debutant la noul FC Petrolul și titularizat non-stop la echipa înscrisă, în sezonul 2016-2017, în întrecerile Ligii A Prahova (al patrulea eșalon fotbalistic național), Mihai Velisar – cel care sărbătorește astăzi, 30 august 2019, a 21-a aniversare, prilej pentru care îi urmăm „La mulți ani! – a impresionat de la bun început, prin vivacitate, curaj și determinare, dar nu numai.

Produs, ca și alți coechipieri de-ai lui de atunci, de la AS Petrolul ’52, al defunctului centru de copii și juniori al SC FC Petrolul, Mihai Velisar a fost direcționat, în ediția 2018-2019, în Liga a III-a, la SC Gloria Buzău, adică în eșalonul din care echipa lui abia promovase. A fost foarte apreciat la trupa antrenată de localnicul George Timiș și de prahoveanul Mihai Dinu, buzoienii dorindu-l și în continuare. Dar, la întoarcerea la Ploiești, a aflat că nu va fi inclus în lotul divizionarei secunde care se pregătea de-al doilea campionat în același eșalon, ci redirecționat din nou, de data aceasta spre… Gaz Metan Mediaș, câștigătoarea play-out-ului sezonului trecut al Ligii 1! A debutat acolo din prima etapă, în cinci din șase fiind integralist, cu același aplomb bine-i cunoscut, iar cu FC Voluntari, acasă, a bifat cel dintâi gol al său la Gaz Metan și, bineînțeles, în primul eșalon! A „recidivat” cu FCSB, tot la Mediaș, atunci când a pus aproape indigoul pe reușita cu formația lui Cristiano Bergodi, marcând contra formației păstorite de Gigi Becali, pentru un 4-0 final. Două reușite absolut senzaționale!

Revenind la declarația de mai sus a lui Bogdan Apostu, cred că nici domnia sa nu și-a permis altfel să gândească atât de departe, în sensul că Mihai ar putea atrage atât de repede atenția și a unui selecționer. Și nu a orișicui, ci însuși a lui Mirel Rădoi, artizanul unei performanțe mult apreciate la turneul final al Campionatului European „U 21”, din Italia și San Marino! Da, Rădoi l-a inclus în lista pentru primul meci oficial al noii selecționate „U 21”, alături de foste vedete de la Euro, din vara aceasta, precum titularii Alexandru Pașcanu și Tudor Băluță, care au aparținut sau aparțin de grupări din Premier League, sau rezervele Andrei Vlad, Ricardo Grigore, Radu Boboc, Andrei Ciobanu, Darius Olaru, Florinel Coman, Vlad Dragomir, Adrian Tabarcea Petre și Denis Drăguș,  primii șase fiind adversari în campionat ai lui „Veli”, iar ultimii trei, combătând la cluburi din străinătate.
Mihai Velisar ar putea debuta astfel sub tricolor pe 10 septembrie 2019, în partida cu echipa națională „U 21” a Danemarcei, la Aalborg, de la ora 18.30 (un ceas mai târziu în țara noastră), și eventual revăzut la Ploiești, pe arena Ilie Oană, la partida oficială cu Ucraina „U 21”, din 10 octombrie.
Din grupa României de la preliminariile Euro „U 21” viitor, cea de-a VIII-a, mai fac parte și echipele naționale de profil ale Irlandei de Nord, contra căreia se va juca, tot în octombrie, pe „Anghel Iordănescu”, la Voluntari, Finlandei și Maltei. Când să se laude și FC Petrolul cu un internațional din antecamera primei reprezentative, iată că o va face Gaz Metan Mediaș – care are și clauză de cumpărare de 15.000 de euro a lui Mihai Velisar – și Edward Iordănescu, antrenorul grupării ardelene și cel care l-a „ochit” și dorit foarte mult pe tânărul ploieștean!