De la „Vega”, la… banderolă! „Drum” parcurs de Ștefan Bărboianu, în 11 zile, de pe lista disponibilizaților la postura de… căpitan, în premieră absolută, la FC Petrolul!

Dragos Trestioreanu -

De la „Vega”, la… banderolă! „Drum” parcurs de Ștefan Bărboianu, în 11 zile, de pe lista disponibilizaților la postura de… căpitan, în premieră absolută, la FC Petrolul!

Pe 8 ianuarie 2020, atunci când echipa clasată, la finele anului trecut, pe locul al VIII-lea, în ierarhia ligii secunde de fotbal,  FC Petrolul Ploiești, și-a reluat pregătirile, a fost anunțată oficial și o listă a jucătorilor propuși de către conducerea executivă de-atunci a clubului găzarilor pentru a se despărți de trupa „lupilor”. O listă parcă mai stufoasă decât altădată, din care a făcut parte, bizar, și fundașul dreapta Ștefan Bărboianu, un ex-internațional cu multe meciuri bifate în primul eșalon, la Universitatea Craiova, Astra, Dinamo sau Concordia Chiajna. Imediat, pe o rețea de socializare bine cunoscută au și apărut, cum se întâmplă de regulă, comentarii pro și contra disponibilizării lui Bărboianu. Un fotbalist care, în tur, a părut a fi singurul dintre cei aduși vara trecută la Ploiești ce și-a respectat blazonul, fiind serios și dând totul, așa cum sună limbajul fotbalistic. Neavând ce face însă, olteanul a mers să se antreneze pe terenul de la „Vega”, alături de alți colegi din tur, aflați în aceeași situație, printre care și portarul Cezar Lungu. Acolo, a fost remarcat, pentru amintita seriozitate în pregătire, și de către unul dintre antrenorii de la juniorii clubului, Cristian Iordache, cel oferit de club pentru a-i supraveghea pe „proscriși”!

Dar, cum niciodată în viață, dacă nu ai și puțin noroc, nu… iese soarele pe ulița ta, cel care îl pusese pe listă a fost eliberat din funcție. Iar astfel, fundașul dreapta menit să vină la Petrolul, iarna aceasta, pe filiera fostului președinte executiv, să-l înlocuiască pe Ștefan Bărboianu a dispărut, firesc, ca opțiune. Astfel încât, Bărboianu s-a trezit rechemat la echipa mare, într-o vineri, pe 10 ianuarie, atunci când făcuse ultimul antrenament la „Vega”. Duminică, 12 ianuarie, se urca în charterul de Antalya, alături de… Cezar Lungu, și el un norocos, odată cu ratarea împrumutului astristului detașat deja la Academica Clinceni, Miguel Santos, și de ceilalți membri ai delegației găzarilor. În Turcia, craioveanu s-a antrenat bine, s-a remarcat la meciurile amicale, fiind coautor la cea dintâi reușită a Petrolului pe terenurile de la „Arcadia”, și iată că, la 11 zile de la ultima apariție a lui la „Vega”, a început un joc-test, astăzi, cu ungurii de la Siofok, cu banderola pe braț, fiind căpitan în premieră absolută la Petrolul! Chiar dacă într-un amical, chiar dacă fără Laurențiu Marinescu pe teren, atunci, cel care este primul căpitan, e clar că antrenorul principal Costel Enache îl vede pe numărul 2 din echipa lui ca pe un titular de drept și, după plecarea lui Ionuț Cionac, de ce nu?, ca pe al doilea purtător de banderolă în miniretur! Vom vedea dacă așa va fi. Oricum, Ștefan Bărboianu ar merita-o!

Foto: www.fcpetrolul.ro