De luni seară, Prahova nu mai are doar doi, ci trei tineri fotbaliști care joacă în Liga 1. Un „puști” de 16 ani a debutat pe terenul campioanei CFR Cluj, în echipa lui Velisar!

Dragos Trestioreanu -

De luni seară, Prahova nu mai are doar doi, ci trei tineri fotbaliști care joacă în Liga 1. Un „puști” de 16 ani a debutat pe terenul campioanei CFR Cluj, în echipa lui Velisar!

Până luni, 13 iulie 2020, în Liga 1 de fotbal a României activau doi tineri fotbaliști originari din județul Prahova, Ionuț Șerban (Dinamo București), în vârstă de 24 de ani, născut la Băicoi, pe 7 august 1995, și Mihai Velisar (Gaz Metan Mediaș), 21 de ani (30 august 1998), din Ploiești. Odată cu minutul 83 al meciului de pe arena Dr. Constantin Rădulescu, din cartierul clujean Gruia, Prahova se poate lăuda cu trei astfel de jucători, lui Șerban și Velisar alăturându-li-se un „puști” de 16 ani și 7 luni, Rareș Dogaru, un jucător de profil ofensiv care a văzut lumina zilei la Câmpina și a debutat tot la Gaz Metan, în L1, în dificilul duel cu dubla campioană a ultimelor sezoane, CFR, o confruntare câștigată mai greu decât ar fi fost de așteptat de către gazde, cu scorul de 2-0 (1-0).

Dacă Mihai a fost din nou integralist, ca pe vremea când antrenor principal la medieșeni era Edward Iordănescu, cel care și-l dorise, de altfel, în mod expres la echipa lui de-atunci, Dușan Uhrin l-a trimis pe teren pe Dogaru în finalul partidei contra trupei lui Dan Petrescu, în locul fostului jucător al CSU Craiova, Stephan Drăghici, accidentat. Înalt, bine făcut pentru vârsta lui, Rareș a fost tot o dorință a lui Edi Iordănescu și a acceptat să plece de la CS Blejoi, în iarnă, după un tur apreciat de campionat în Liga a III-a, pentru a face, apoi, cantonamentul din Turcia cu Gaz Metan. Luni, nepotul fostului golgheter prahovean Marius Vișan, actual președinte al CSO Tricolorul Breaza și… echipier al acesteia în Liga A Prahova, și-a văzut visul cu ochii, debutând în fața lui Giedrius Arlauskis, Paulo Vinicius, Mario Camora, Adrian Păun, Billel Omrani sau Ciprian Deac, fotbaliști care au impresionat în preliminariile Ligii Campionilor și, ulterior, în grupele Europa League, ca și în primăvara europeană. Ei și colegii de echipă au fost eliminați numai pentru un gol marcat în deplasare de celebra FC Sevilla! În același meci contra CFR-ului, Velisar – care, în mandatul lui Uhrin, fusese înlocuit mereu la pauză sau pe parcursul reprizei secunde – a prins 90 de minute bune de joc, făcându-i față adesea internaționalului Deac, un gol al acestuia fiind din penalti, iar assist-ul de la al doilea, pentru Damjan Djokovic, fiind din stânga careului advers, pe sensul de atac al clujenilor.

În ceea ce-l privește pe bărbosul prahovean Ionuț Șerban, acesta a beneficiat de un contract bizar impus de fostul său patron de la Sportul Studențesc București, Vasile Șiman, când l-a lăsat să plece la Dinamo. Un act în urma căruia „câinii” nu se pot despărți voit de băicoian decât dacă îi plătesc lui Șiman un milion de euro!!! Ba mai mult, Ionuț are trecut în același contract și o clauză conform căreia trebuie să joace un anumit număr de minute, motiv pentru care și apare pe teren, sezon după sezon, pe finalul acestora! Adică, așa cum se întâmplă și acum, în play-off, dar nu o face chiar rău!

Foto: www.digisport.ro, Facebook Suporteri Gaz Metan Medias și www.gsp.ro